Ris kokt i kokosmelk gir nydelig smak!

Fargerikt, sunt og veldig godt!!

200 gram rensede reker
1 bit frisk ingefær, ca 4 cm
2 fedd hvitløk
1 rød chili
frisk koriander
3 ss kaldpresset rapsolje eller annen god, nøytral olje
1 gulrot
1 stilk stangselleri
1/2 gul paprika
1/2 squash
1 liten gul løk el 1/2 stor
2 dl brun basmatiris
1 boks kokosmelk
1 ss østerssaus
1 lime

Riv ingefær, hakk chili, hvitløk og koriander og bland alt sammen med rekene.
Hell kokosmelken over risen, kok opp uten lokk, skru ned varmen og la den koke videre med lokk.
Risen skal koke til den er mør, men fortsatt gir litt tyggemotstand,tiden er avhengig av type ris, men ca 20 min.
Hell av overskytende kokosmelk, sett på lokk og sett kasserollen tilbake på avslått plate.
Skjær grønsakene i biter og strimler.
Varm opp woken eller en stekepanne, ha i oljen.
Fres grønnsakene mens du rører hele tiden, de skal kun bli varme, ikke myke.
Rør inn rekeblandingen til slutt, press limesaft over og rør inn østerssausen.

Spises med en gang!

Næringsinnhold:
100 gram gir 120 Kcal
Protein  5,7 g
Fett  8,2 g
Karbohydrat  5,4 g
Kostfiber  1,4 g
Magnesium  30,4 mg
Vitamin D  1 ug
Vitamin E, a-TE  2,1
Vitamin C  13 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.