Eple, krydder og valnøtter
gir ekstra god smak!
Dessert eller kveldskos
– rik på vitamin A og E!
Fyll:
2 små gresskar (hvert gresskar ca like stort som 2 appelsiner)
1 stort eller 2 små epler
3 egg
2,5 dl fløte
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik eller muskat (eller begge)
1 dl sukrin eller palmesukker
Bunn:
250 g (4,5 dl) sammalt mel
100 g smør
50 g Cocosa (du kan bruke bare smør om du ikke har Cocosa)
1 ss sukrin eller palmesukker
1 egg
2 ss kaldt vann
For at kjøttet i gresskarene skal bli mykt, kan du enten bake de i ovn på 170 grader i 1 time,
på full effekt i mikro i 15 min, eller skjære de i terninger og koke. Jeg foretrekker å bake dem i ovn.
Stikk noen hull i hvert gresskar og sett de på et ildfast fat i ovnen.
Etter ca en time tar du dem ut, deler de i to og fjerner kjerner(ikke kast, de kan skylles og ristes!) og den orange trådete massen.
Da er det bare å skrape ut fruktkjøttet med en skje.
Sett ovnen på 200 grader.
Ha ingrediensene til bunnen i en foodprocessor og kjør til det samler seg.
Ta det ut av kjøkkenmaskinen, dekk med plast og sett kjølig en halv time, mens du lager fyllet.
Bland gresskarkjøttet med egg, fløte og krydder i kjøkkenmaskinen.
Skjær eplenen i terninger og hakk valnøttene.
Trykk deigen ut i en paiform, prikk med en gaffel og forstek bunnen i 15 min.
Ha i fyllet, strø over epler og valnøtter og stek på 180 grader i 50 min.
Server med krem eller vaniljeis.
Næringsinnhold:
100 g gir 208 Kcal
Protein 4,6
Fett 15,2 g
Karbohydrat 10,6 g (forutsetter sukrin i fyllet og palmesukker i bunnen)
Kostfiber 2,7 g
Vitamin A, RAE 226
Vitamin E, a-TE 1,5
Niacin NE 1,5