– med ingefær og mandler!
Kalsium, fiber og vitamin E!
Gode til frokost, lunsj og som snacks!
4 egg
2,5 dl seterrømmer eller creme fraiche
1 ts natron
2 ss sukrin
3 ss rapsolje
150 g malte mandler
60 g knuste linfrø
60 g havrekli
50 g sesamfrø med skall
50 g solsikkekjerner
150 g frosne bringebær, knuses i foosprocessor
1 banan, moses
2 cm frisk ingefær, rives fint
1 ts kardemomme
1 ts malt ingefær
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland alt det tørre
Pisk egg, rømme og sukrin med natron.
Du kan ha i 1 ss honning om du vil, men da blir karbohydratinnholdet høyere.
Ha de knuste bringebærene, most banan og revet ingefær i det tørre og rør alt
forsiktig inn i eggeblandingen.
Fyll smurte muffinsformer (eller papirformer) halvfulle.
Oppskriften gir ca 12 store eller 24 små muffins.
Stekes på 200 grader midt i ovnen i 20 min om de er små.
Om du bruker store muffinsformer trenger de litt mer tid, de skal være faste.
Lag gjerne glasur med kremost, sukrin melis og knuste bringebær.
Næringsinnhold: 100 g gir 1 muffins, liten ca 35 g gir
Kcal: 289 96
Protein: 9,3 g 3,1 g
Fett: 239 g 79,6 g
Karbohydrat: 7,2 g 2,4 g
Kostfiber: 4,8 g 1,6 g
Kalsium: 120 mg 40 mg
Kalium: 229 mg 76,3 mg
Magnesium: 90 mg 30 mg
Vitamin A, RAE 150 50
Vitamin E, a-TE: 6,6 2,2
Niacin, NE: 2,1 0,7
Folat: 39 ug 13 ug