– med cashewnøtter og spirer!
Nydelig i wok eller salat!
Proteiner, jern, magnesium og kostfiber!
4 kyllinglår
1 ss soyasaus
2 ss rapsolje
2 ss tørr hvitvin, vineddik eller sake
1 ss chilisaus
2 ts rismel eller maisenna
1 dl sesamfrø med skall
1 rød chili
1 boks alfalfaspirer
1 dl cahewnøtter
1 liten løk
frisk persille eller koriander
Ta skinnet av kyllingen og ben ut kjøttet. Skjær kjøttet i 2 cm store biter.
Rør sammen soyasaus, olje, vin, chilisaus og rismel og mariner kyllingkjøttet i minst 30 min.
Hakk chili og cashewnøtter.
Varm rapsolje i en panne eller wok, vend kyllingbitene i sesamfrø og
stek på ganske sterk varme til de har fått fin farge.
Server med spirer og strø cashewnøtter og persille på toppen.
Sursøt chilisaus er godt til: Finnhakk en rød chili og bland med 1 ss honning og 1 ss limejuice.
Næringsinnhold:
100 g gir 234 Kcal
Protein 15,7 g
Fett 16 g
Karbohydrater 6,1 g
Kostfiber 2,8 g
Jern 3 mg
Magnesium 88 mg
Vitamin E, a-TE 1,2
Niacin NE 7,5
Folat 32 ug