med sjokolade og hasselnøtter
– enkelt, sunt og veldig godt!
Gode som julebakst – uten mel!
Antioksidanter, fiber og jern!
150 g Cocosa, romtemperert
1 dl Sukrin (ev. palmesukker)
2 egg
100 g kokosmasse
100 g mørk sjokolade, min 70% kakao
2 ts bakepulver
200 g hasselnøtter
Sett stekeovnen på 170 grader
Ha sukrin og cocosa i en bakebolle og rør det godt sammen.
Rør i eggene og kokosmassen.
Hakk sjokoladen i biter og ha i.
Finhakk hasselnøttene i en kjøkkenmaskin, så det blir som mel.
Bland bakepulver i hasselnøttmelet og rør det forsiktig inn i deigen.
Rull tykke pølser og skjær skiver av deigen som settes på smurt stekeplate.
Stekes midt i ovnen i 15-18 min på 170 grader.
Næringsinnhold: 100 g gir 1 stk, ca 15 g gir
Kcal 585 88
Protein 8,3 g 1,2 g
Fett 56,1 g 8,4 g
Karbohydrat 11,1 g 1,7 g
Kostfiber 5,3 g 0,8 g
Jern 2,5 mg 0,4 mg
Magnesium 79 mg 12 mg
Vitamin E, a-TE 8,1 1,2