– med eggesmør!
Lett å lage – veldig god å spise!
400 g torskefilet (eller annen fiskefilet)
4 egg, skilt i hviter og plommer
2 dl seterrømme
3 dl kesam
1/2 ts muskatblomme
1 ts malt ingefær
1/2 ts hvit pepper
1 ts urtesalt
1,5 dl sesamfrø
50 g smeltet smør
hakket persille
Smør en ildfast form og sett ovnen på 180 grader
Pisk eggehvitene stive.
Del fiskefiletene i små biter, de kan gjerne være frosset.
Rør sammen krydderet med rømme og kesam og bland inn fisken.
Vend eggehvitene forsiktig inn og hell alt i formen.
Strø over sesamfrø og stek midt i ovnen på 180 grader i 45 min.
Pisk eggeplommene og rør de forsiktig inn i det smeltede smøret sammen med hakket persille.
Server gratengen med eggesmøret og råkostsalat.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 203
Protein 11,8 g
Fett 16,6 g
Karbohydrater 1,8 g
Kalsium 59 mg
Jern 1,1 mg
Magnesium 41 mg
Selen 12,7 ug
Vitamin A, RAE 153
Vitamin D 1,6 ug
Vitamin E, a-TE 1,7