– med eggesmør!

Lett å lage – veldig god å spise!

400 g torskefilet (eller annen fiskefilet)
4 egg, skilt i hviter og plommer
2 dl seterrømme
3 dl kesam
1/2 ts muskatblomme
1 ts malt ingefær
1/2 ts hvit pepper
1 ts urtesalt
1,5 dl sesamfrø

50 g smeltet smør
hakket persille

Smør en ildfast form og sett ovnen på 180 grader
Pisk eggehvitene stive.
Del fiskefiletene i små biter, de kan gjerne være frosset.
Rør sammen krydderet med rømme og kesam og bland inn fisken.
Vend eggehvitene forsiktig inn og hell alt i formen.
Strø over sesamfrø og stek midt i ovnen på 180 grader i 45 min.

Pisk eggeplommene og rør de forsiktig inn i det smeltede smøret sammen med hakket persille.
Server gratengen med eggesmøret og råkostsalat.

Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 203
Protein  11,8 g
Fett  16,6 g
Karbohydrater  1,8 g
Kalsium  59 mg
Jern  1,1 mg
Magnesium  41 mg
Selen  12,7 ug
Vitamin A, RAE  153
Vitamin D  1,6 ug
Vitamin E, a-TE  1,7

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.