med sennepsaus
– Uten sukker, men
med et hint av Cognac
Sunn juleglede full av vitamin D!
Frokost – lunsj –kvelds
1 kg laks uten ben, med skinn
1 pk fersk dill
2 ss urtesalt
2 ss sukrin
1 ss nykvernet hvit pepper
2 ss Cognac
Saus:
3 ss Dijon sennep
3 ss sukrin
1 dl kaldpresset linfrøolje eller rapsolje
1 pk fersk dill
Tørk laksen godt med papir og del den i to.
Bland urtesalt, sukrin og pepper i en liten bolle/målebeger.
Hakk dillen fint.
Legg litt dill og strø litt av saltblandingen i en form, legg den ene laksebiten med skinnsiden ned.
Strø omkring halvparten av saltblandingen jevnt utover laksekjøttet, ha over 1 ss Cognac og litt dill.
Ta den andre laksebiten og fordel saltblanding, Cognac og dill over den før du legger den med kjøttsiden mot den andre,
slik at skinnet vender opp.
Strø over eventuelle rester av saltblanding og dill.
Dekk med plastfolie, sett i kjøleskap og legg en tung bok over som press.
Snu laksen 2 ganger i døgnet. Etter 2 døgn er den ferdig.
Rør sammen ingrediensene til sausen før servering.
Næringsinnhold:
100 g gir 223 Kcal
Protein 16,7 g
Fett 17,1 g
Karbohydrat 0,7 g
Kalium 484 mg
Magnesium 29 mg
Vitamin D 6,6 ug
Vitamin E, a-TE 1,3
Vitamin B6 0,5 mg