med lammekjøtt, urter og vin!

En smule ekstragavant

– men veldig godt!

Rik på vitamin A, B og jern!

250 g lever av svin, kylling eller vilt
500 g kjøttdeig av lam eller benfritt grytekjøtt i biter
500 g utbenet ribbe
1 dl tørr hvitvin
3 ss cognac
2 knuste hvitløkfedd
6 knuste eienbær
frisk timian, ca en håndfull
1 ts muskat
2 ts nykvernet pepper
1 egg
2 ts urtesalt

Sett stekeovnen på 180 grader, sett inn en langpanne.
Skjær lever, ribbe og kjøtt i små terninger.
Ha i en foodprocessor og kjør til alt er finkuttet.
Ha i resten av ingrediensene og kjør til det er godt blandet.
Ha massen i en brødform eller i små ildfaste former.
Dekk med aluminiumsfolie.
Stek i vannbad 1 time og 15 min for brødform eller 30-40 min for mindre former.
Legg press på posteien under avkjøling, det danner seg kraft som må tømmes av.

Server med små sylteagurker eller en frisk gele.

Næringsinnhold:
100 g gir 225 Kcal
Protein  15,7 g
Fett  17,2 g
Karbohydrat  0,3 g
Jern  4,1 mg
Sink  3,1 mg
Vitamin A, RAE  4066
Niacin, NE  8,3

 

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.