og hjemmelaget majones
Nydelig til julefrokosten!
Rik på protein, fett, vitamin D & E!
8 plater gelatin, bløtlegges i kaldt vann
5 dl klar fisk eller grønnsakkraft
2 dl hvitvin
4 hardkokte egg i skiver
2 dl nypillede reker
1 bunt kokte hvite asparges, eller 2 bokser hermetisk
2 dl frosne selskapserter
2 eggeplommer
1 ss dijon sennep
3 dl nøytral olje, raps, Vita eller god nøtteolje
1 ts urtesalt
1 ss sitronsaft
Kok opp kraften, vri opp gelatinplatene og rør dem inn i den varme væsken.
Avkjøl til romtemperatur og ha i hvitvin.
Bruk en brødform eller lignende og legg egg, reker, asparges og erter nederst, ha på avkjølt væske til det dekker og sett i kjøleskap.
Nær det er stivnet legger du på et nytt lag helt til alt er brukt opp.
Rør eggeplommene med sennep og salt, pisk oljen inn i en tynn stråle. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Pass på at alle ingrediensene er romtemperert!
Smak til med sitronsaft og eventuelt pepper.
Næringsinnhold:
100 g gir 195 Kcal
Protein 5,9 g
Fett 17,9 g
Karbohydrater 0,9 g
Vitamin A, RAE 51
Vitamin D 2,5 ug
Vitamin E, a-TE 6,5