Lett og deilig romjulsmat!
3 dl sammalt spelt
150 g smør
3 ss kaldt vann
200 g røkt laks
3 dl kesam
5 eggehviter
2 dl kremfløte
1 dl hakket persille
Brukt en kjøkkenmaskin og bland mel og kaldt smør i terninger til en kornet masse.
Ha i kaldt vann og kjør til deigen samler seg.
Kle en paiform, prikk deigen med en gaffel og sett i kjøleskap.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Pisk eggehviter stive, pisk krem av fløten og vend det sammen med kesam.
Skjær laksen i tynne strimler, eller finhakk den.
Stek paiskallet i 10 min på 200 grader.
Bland krem/eggemassen med laks og persille og fyll i det halvstekte paiskallet.
Stek videre i 30-40 min, den skal være stivnet men ikke for mørk.
Server med salat og gjerne litt rømme.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 247
Protein 9,1 g
Fett 19,3 g
Karbohydrater 8,9 g
Kalium 175 mg
Vitamin A, RAE 225
Vitamin 1,7 ug