Luksusutgave av russisk klassiker!
Smaksrik og varmende næring for hele familien!
4 store rødbeter
250 g storfe, svin eller lammekjøtt.
Gjerne med en god andel fett, du kan godt bruke ribbe eller bacon,
men her har jeg brukt entrecote med mye marmorering.
1 løk
3 fedd hvitløk
200 g hodekål
100 g smør
2 dl rømme (eller mer, smak til)
3 dl rødvin (eller vann)
7 dl god kjøtt eller grønnsakkraft
Skjær kjøttet i små strimler og brun i litt smør.
Hakk løk og hvitløk og fres sammen med kjøttet, det skal ikke bli brunt.
Riv kål og rødbeter og fres det sammen med kjøttet og løken i resten av smøret.
Hell på vin og kok inn i 10 min. Hell på kraft, kok opp, skru ned varmen til middels til lav og sett på lokk.
La koke under lokk i minst 30 min, gjerne et par timer. Fyll på med vann om den blir for tykk.
Server med en rømmeklatt i.
Næringsinnhold:
100 g gir 114 Kcal
Protein 3,3 g
Fett 8,7 g
Karbohydrat 3,9 g
Jern 0,9 mg
Kalium 200 mg
Vitamin A, RAE 102