– koriander og chili!
Lettvint, raskt, sunt og veldig godt!
Rik på mineraler og antioksidanter!
1 nett friske blåskjell, ca 1 kg
2 ss kaldpresset rapsolje (eller Cocosa)
1 sjalottløk (eller 1/2 liten vanlig løk)
2 stk rød chili
1 bit ingefær, ca 3 cm
3 fedd hvitløk, eller 1 kinesisk hvitløk
1 boks økologisk kokosmelk
1 plante koriander
2 dl vann eller hvitvin
Hakk hvitløk, løk og chili fint. Ta ut frøene av chilien før du hakker den.
Skrell ingefæren og riv den fint.
Skyll blåskjellene godt, fjern eventuelt skadde skjell.
Varm oljen i en stor gryte, fres løk, hvitløk, chili og ingefær på middels sterk varme.
Ha i skjellene, hell over vann og kokosmelk og sett på lokk.
Ta av lokket etter 2 minutter og rør rundt, sett på lokket og la stå 2 min til.
Ha over hakket koriander før servering.
NB: Bare spis de skjellene som åpner seg, de andre kaster du!
Næringsinnhold:
100 g gir: 98,7 Kcal
Protein 6,5 g
Fett 7,7 g
Karbohydrater 0,8 g
Kalium 253 mg
Magnesium 25,7 mg
Sink 1,6 mg
Selen 28 ug
Fosfor 161 mg