– koriander og chili!

Lettvint, raskt, sunt og veldig godt!

Rik på mineraler og antioksidanter!

1 nett friske blåskjell, ca 1 kg
2 ss kaldpresset rapsolje (eller Cocosa)
1 sjalottløk (eller 1/2 liten vanlig løk)
2 stk rød chili
1 bit ingefær, ca 3 cm
3 fedd hvitløk, eller 1 kinesisk hvitløk
1 boks økologisk kokosmelk
1 plante koriander
2 dl vann eller hvitvin

Hakk hvitløk, løk og chili fint. Ta ut frøene av chilien før du hakker den.
Skrell ingefæren og riv den fint.
Skyll blåskjellene godt, fjern eventuelt skadde skjell.
Varm oljen i en stor gryte, fres løk, hvitløk, chili og ingefær på middels sterk varme.
Ha i skjellene,  hell over vann og kokosmelk og sett på lokk.
Ta av lokket etter 2 minutter og rør rundt, sett på lokket og la stå 2 min til.
Ha over hakket koriander før servering.

NB: Bare spis de skjellene som åpner seg, de andre kaster du!

Næringsinnhold:
100 g gir: 98,7 Kcal
Protein  6,5 g
Fett  7,7 g
Karbohydrater  0,8 g
Kalium  253 mg
Magnesium  25,7 mg
Sink  1,6 mg
Selen  28 ug
Fosfor  161 mg

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.