– med rømme og rødkålsalat!
Sesongmat full av proteiner,
sunt fett, vitamin D og E!
Lettvint og rimelig middagsmat!
2 porsjoner:
1 fersk torskerogn, ca 400 g
50 g smør
1 liten rødkål
2 stilker stangselleri
1 gulrot
1 dl rømme eller creme fraiche
2 ss kaldpresset raps eller annen nøytral olje
1 ss sennep, gjerne Dijon
1 ss sitronsaft eller eddik
2 ts sukrin eller honning
Sett ovnen på 150 grader
Bruk ostehøvel og legg skiver av smør i bunnen av en ildfast form.
Legg rognen i og ha litt smør på toppen også.
Stek rognen i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter. Når den kjennes fast ut, men ikke hard, er den ferdig.
Riv kål, selleri og gulrot fint på et rivjern.
Lag dressing av sennep, sukrin, olje og sitronsaft og hell over.
Server rognen med rømme og kålsalaten.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 159
Protein 11,5 g
Fett 11,7 g
Karbohydrater 1,7 g
Jern 0,8 mg
Sink 1,6 mg
Fosfor 200 mg
Vitamin A, RAE 187
Vitamin D 5,7 ug
Vitamin E, a-TE 3,5
Niacin, NE 2,7