– med rømme og rødkålsalat!

Sesongmat full av proteiner,

sunt fett, vitamin D og E!

Lettvint og rimelig middagsmat!

2 porsjoner:
1 fersk torskerogn, ca 400 g
50 g smør
1 liten rødkål
2 stilker stangselleri
1 gulrot
1 dl rømme eller creme fraiche
2 ss kaldpresset raps eller annen nøytral olje
1 ss sennep, gjerne Dijon
1 ss sitronsaft eller eddik
2 ts sukrin eller honning

Sett ovnen på 150 grader
Bruk ostehøvel og legg skiver av smør i bunnen av en ildfast form.
Legg rognen i og ha litt smør på toppen også.
Stek rognen i ovnen på 150 grader i ca 30 minutter. Når den kjennes fast ut, men ikke hard, er den ferdig.
Riv kål, selleri og gulrot fint på et rivjern.
Lag dressing av sennep, sukrin, olje og sitronsaft og hell over.
Server rognen med rømme og kålsalaten.

Næringsinnhold:
100 g gir Kcal  159
Protein  11,5 g
Fett  11,7 g
Karbohydrater  1,7 g
Jern  0,8 mg
Sink  1,6 mg
Fosfor  200 mg
Vitamin A, RAE  187
Vitamin D  5,7 ug
Vitamin E, a-TE  3,5
Niacin, NE  2,7

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.