– Chèvre og baby-spinat!
Næringsrik og mettende, full av proteiner
og antioksidanter!
Quinoa er frøene fra en plante som er vanlig i Sør-amerika.
Frøene kan kokes som ris, har en litt nøtteaktig smak og er rike på
proteiner og mineraler.
2 store eller 4 små porsjoner:
2 dl quinoa
4 dl vann
1 løk
1 rød chili
1/2 dl rosiner
50 g smør
1/4 blomkål
1 stor gulrot
2 stilker stangselleri
1 pk babyspinat
1 appelsin
100 g Chèvre (eller fetaost)
fersk koriander
Sett stekeovnen på 250 grader/grill
Skyll quinoaen godt i et dørslag
Finhakk løk og chili
Fres løk, chili og rosiner i smør i en kjele på middels varme, ha i quinoa, rør godt og hell på vannet.
Kok opp og kok videre på middels svak varme i 10 min, eller til vannet er trukket inn.
Legg geitosten på et bakepapir og grill i ovnen til den har fått en gyllen farge.
Skjær gulrot og stangselleri i tynne skiver, blomkål i buketter
og appelsin i små biter.
Bland grønnsakene i quinoaen når den er kokt ferdig.
Legg babyspinat på tallerken med quinoa, ost og appelsin på topp, pynt med koriander
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 114
Protein 3,6 g
Fett 5,8 g
Karbohydrater 10,5 g
Jern 0,9 mg
Kalium 156 mg
Vitamin A, RAE 108
Vitamin D 0,4 ug
Folat 20 ug
Vitamin C 15 mg