– med squash
Bedre, sunnere
og enklere enn du tror!
Lag en stor porsjon og
ta med som lunsj neste dag!
2 squash, gjerne så rette som mulig
300 gram kyllingkjøttdeig eller vanlig kjøttdeig
1 løk
4 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpure
oregano og timian
1 boks creme fraiche eller kesam
150 g ost, jarlsberg el.
Sett stekeovnen på 180 grader
Skjær squashen i tynne skiver på langs, legg på en stekeplate (på bakepapir) og sett i ovnen mens den varmes opp.
Hakk løk og hvitløk fint.
Fres kjøttdeigen i olivenoljen, ha i løk og hvitløk og la det surre til det er mykt.
Ha i oregano, timian, tomat og tomatpure. La putre på svak varme.
Ta squashskivene ut av ovnen.
Riv osten. Ha creme fraiche eller kesam i en kasserolle og varm opp på svak varme.
Ha i den revne osten, rør forsiktig og ta av plata.
Bruk en ildfast form og legg lagvis kjøttsaus, ostesaus og squashskiver.
Avslutt med ostesaus, om du liker mye ost kan du godt ha ekstra revet ost på toppen.
Stek i ovn på 180 grader i ca 25 min.
Server med salat.
Næringsinnhold:
100 gir Kcal 117
Protein 6,7 g
Fett 9,0 g
Karbohydrat 2,0 g
Kalsium 88 mg
Jern 0.5 mg
Vitamin A, RAE 115
Vitamin E, a-TE 0,7