– med asparges og søtpotetmos!
Lettvint gourmetmat rik på
proteiner, gode fettsyrer, vitamin A og E!
2 store kyllinglår eller 4 små
4 søtpoteter (du kan også bruke jordskokk)
en bunt friske asparges
1 dl ekstra jomfru olivenolje
saften av 1 sitron
frisk timian
4 hvitløkfedd
1 dl malte mandler
50 g smør
salt og pepper
Tørk kylllinglårene og skjær 4 hakk på tvers av hvert lår.
Bland olivenolje, sitronsaft, hvitløk og en håndfull timian og kjør i blender eller stavmikser.
Gni kyllingen godt inn med blandingen, eller bruk pensel. La de ligge i marinaden i minst 20 minutter.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Vend kyllinglårene i malte mandler og legg i en ildfast form.
Stek først på 220 grader i 15 minutter, skru ned varmen til 180 grader og stek videre
i 30 minutter. Hell over fettet som danner seg i bunnen av formen underveis.
Om lårene er veldig store kan de trenge litt mer tid. Sjekk med en spiss kniv om de er gjennomstekte.
Skrell søtpoteten, skjær i terninger og kok møre i lettsaltet vann, ca 20 minutter.
Ha i halvparten av smøret og mos godt. Smak til med litt salt og pepper.
Skjær av den nederste delen av aspargesen, 3-4 cm
Legg i en kjele, hell kokende vann over og la koke i 2 min.
Hell av vannet og ha i resten av smøret.
Server som på bildet.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 199
Protein 11,8 g
Fett 14,4 g
Karbohydrat 4,9 g
Kostfiber 1,2 g
Kalium 251 mg
Magnesium 28
Vitamin A, RAE 232
Vitamin E, a-TE 3,1
–