til laks og wokede grønnsaker
Fargerik og smakfull
Rik på vitamin A, D og E
500 g laksefilet
1 ss jomfru olivenolje
1 sjalottløk
120 g smør
3 appelsiner
1 ts malt ingefær (eller gurkemeie)
3 eggeplommer
1 gulrot
1 rød paprika
½ squash
3 vårløk
Ha laksefiletene i en ildfast form og bak i ovnen på 80 grader i 40 min.
Press appelsinene og sil saften.
Finhakk sjalottløken og stek den gylden i litt av smøret (ca 2 ss) i en kjele.
Hell over appelsinsaften, ha i ingefær og la det koke inn til 1/3.
Smelt resten av smøret på svak varme.
Ta appelsinsaftblandingen av platen og rør inn eggeplommene.
Hell den klare delen av smøret langsomt inn i sausen, rør hele tiden.
Kasserollen kan stå på svak varme, men må ikke koke!!
Skjær opp grønnsakene og stek de kjapt i en wok/panne i litt olje.
Server laksen med grønnsaker og en god porsjon saus.
Denne sausen er nydelig til all slags fisk!
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 198
Protein 9,8 g
Fett 16,5 g
Karbohydrater 2,8 g
Kalium 285 mg
Vitamin A, RAE 180
Vitamin D 4,9 ug
Vitamin E, a-TE 2,1
Vitamin C 18,8 mg