Grønn glede – varm eller kald!

Nydelig forrett – eller ta med til lunsj på termos!

2 stk persillerot
1 potte frisk persille
2 sjalottløk
2 ss smør
2 dl grønnsakkraft (eller økologisk buljong)
3 dl vann
Saften av ¼ sitron
2 dl creme fraiche

Skrell persillerøttene og skjær i små biter.
Finhakk løken og fres i smøret, ha i persillerot.
La det frese til løken er myk, ikke brun!
Ha på kraft og vann, kok opp.
La koke i 10 min, ha i creme fraiche og sitron og kok 10 min til.
Ha alt i en blender sammen med frisk persille og kjør til fin konsistens.
Server med litt frisk persille til pynt.
Det er også godt å bytte ut litt av vannet med hvitvin.

Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 105
Protein  1 g
Fett  10,4 g
Karbohydrater 1,9 g
Kostfiber  0,9 g
Jern  0,4 g
Vitamin A, RAE  158
Vitamin E, a-TE  0,5
Vitamin C  13,5 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.