Ren nytelse
– full av antioksidanter!
Godt for kropp og sinn!
100 g mandler
100 g gresskarkjerner
2 ss palmesukker (ev,sukrin eller brunsukker)
4 egg
600 g blåbær (jeg hadde mye i fryseren…)
2 dl sukrin
2 dl fløte
12 gelatinplater
1 ts vaniljepulver
Sett stekeeovnen på 200 grader.
Skill eggene og stivpisk eggehviten.
Mal mandler og gresskarkjerner, bland med palmesukker og vend inn eggehviten.
Smør en rund kakeform, ha gjerne bakepapir i bunnen.
Ha nøtteblandingen utover bunnen av formen og stek på 200 grader i 20 min.
Ha halvparten av bærene i hver sin kjele, ha 1/2 dl sukrin i begge, vaniljepulver i den ene og vann i den andre.
Kok opp på svak varme.
Legg gelatinplatene i bløt, vri opp og ha 6 i hver kasserolle med varme bær.
Visp fløten stiv, pisk eggeplommer med resten av sukrin.
Avkjøl bærblandingene litt, vend fløte og eggeplommene inn i bærene med vaniljepulver.
Ha blandingen utover den avkjølte kakebunnen.
Sett i fryseren ca en time, fordel så den andre bærblandingen over, sett i kjølig over natten eller i fryser i 1 time.
Næringsinnhold:
100 g gir:
Kcal 169
Protein 7,1 g
Fett 12,7 g
Karbohydrater 5,9 g
Kostfiber 2,5 g
Jern 1,6 g
Vitamin A, RAE 102
Vitamin E, a-TE 3,0