Sprø kikerkaker

med salat og rømmedressing!

Mynte, koriander og spisskummen gir god smak

– og er bra for fordøyelsen.

2 dl tørkede kikerter bløtlegges over natten
1 rød chili
4 hvitløksfedd
eventuelt 1/2 rødløk
1 dl finhakket persille
1 dl finhakket koriander
1 ts spisskummen
2 dl rapsolje (kaldpresset)
2 dl yoghurt naturell eller rømme
1 dl hakket mynte
1 dl hakket koriander
1/2 agurk
8 cherrytomater
1 liten gul paprika
1 liten rød paprika
1 salathode
eventuelt mais og oliven

Tøm av vannet fra kikertene og ha dem i en kjøkkenmaskin.
Tilsett hakket chili, hvitløk, spisskummen, persille og koriander. (+ eventuelt løk)
Bruk en spiseskje og form kaker som stekes på middels sterk varme i olje.
Legg kakene på kjøkkenpapir etter steking, og så eventuelt i stekeovn for å holdes varme.
Bland mynte og koriander med yoghurt eller rømme og server sammen med salat.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal  258
Protein  4,5 g
Fett  22,5 g
Karbohydrater  8,7 g
Kostfiber  2,9 g
Vitamin E  a-TE  3,9
Folat  41 ug
Vitamin C  31 mg

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.