med paprikasaus og aspargesbønner
Enkelt, fargerikt og veldig godt!
Ren mat full av antioksidanter!
2 porsjoner:
350 g filet av lam (ytre eller indrefilet)
Frisk rosmarin (en liten potte)
1,5 dl ekstra jomfru olivenolje
Salt og pepper
1 rød paprika
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1 moden tomat
200 g aspargesbønner
Sett stekeovnen på 150 grader.
Skjær vekk eventuelle hinner på fileten.
Finhakk en god håndfull rosmarin.
Vend fileten i rosmarin og grovkvernet pepper.
Brun fileten på alle sider i panne med 0,5 dl av olivenoljen på middels varme.
Ha over litt salt og sett i ovnen i en ildfast form i 10-15 min.
Hakk paprika, chili, hvitløk og tomat og stek olivenolje til de er møre.
Grønnsakene skal ikke bli brune.
Mos med stavmikser, tilsett eventuelt mer olivenolje.
Hell kokende vann over bønnene, la de koke i 30 sekunder, hell av vannet.
La fileten hvile 5 minutter, skjær i skiver og server med paprikasausen,
aspargesbønner og frisk rosmarin.
Husk å være forsiktig med saltet, her er det smaken av kjøttet,
rosmarin og paprika som skal dominere!
Næringsinnhold:
100 g gir 192 Kcal
Protein 8,9 g
Fett 16,3 g
Karbohydrater 2,7 g
Jern 1,7 g
Vitamin E, a-TE 3,2
Vitamin C 29 mg