Urban Cultivator

Dyrkeskapet som ble

min herlige kjøkkenhage!

Friske, ureiste, økologiske urter og mikrogrønt gir herlige smoothies, fantastiske salater, smakfulle smørbrød og massevis av vitaminer, mineraler og gode næringsstoffer.
Urban Cultivator Norge er forhandler av de geniale helautomatiske dyrkeskapene som gjør det mulig for deg og meg å ha en kjøkkenhage selv om vi bor i en bygård eller blokk.
For litt over 2 år siden fikk jeg en epost fra Mireen Fikse, som beskrev produktet hun og broren hadde begynt å importere fra Canada.

«En slik må jeg ha!», tenkte jeg. Noen måneder senere var det klart for kultivatoren på kjøkkenet mitt, og takket være 2 sterke karer (Rune og Pål Erik), kom dyrkeskapet på plass i 5.etasje på Kalvskinnet i Trondheim.
Skapet fungerte perfekt fra dag 1., og 2 år senere kan jeg bare si at det har vært en av mine beste investeringer, og at jeg ikke kan se for meg et kjøkken uten den. Jeg har forsøkt mange av de ulike frøene som tilbys fra produsenten, og i tillegg har jeg fått avleggere av jordbærplanter og prøvd ut forskjellige grønnsaker. Alt kommer veldig hurtig, og jordbærplantene ble raskt så store at jeg først satte dem ut, for så å adoptere dem bort til noen med stor hage. Mikrogrønt av typen reddikspirer, brokkolispirer o.l., kommer i løpet av 3-4 dager. Urter som basilikum, koriander og timian bruker litt lengre tid, men står til gjengjeld i uker og måneder, så jeg bare kan høste i vei.

 
Driverne av Urban Cultivator Norge, Mireen og broren Jan Olav, brenner for å få ut informasjon om helsegevinsten ved å spise mikrogrønt, urter og spirer. Engasjementet kommer ikke bare fra økonomiske interesser ved å selge flere dyrkeskap, men fra egenerfaring etter å ha mistet sin far i tarmkreft. Opplevelsen gjorde dem begge svært oppmerksom på og opptatt av sammenhengen mellom helse og mat, og viktigheten av å ta grønne valg i hverdagen: «Næringsrike smoothies med friske spirer og mikrogrønt er en utmerket måte å få i seg livsnødvendige vitaminer og mineraler på, spesielt for små barn og eldre som ikke har så lett for å spise. Når media skriver at vi helst bør få i oss 10 om dagen, er det lett å se at alle kan ha nytte av det dyrkeskapet bringer frem. Mikrogrønt gir fordeler til alle, ikke minst til dem som er opptatt av å prestere og holde seg friske».

 
Selv har jeg etter flere år som kostveileder og kursholder sett fordelene friske urter og mikrogrønt gir i det daglige kostholdet. Idrettsutøvere og andre som er avhengig av fysisk og psykisk prestasjon, er langt bedre rustet til sine oppgaver ved å inkludere mer grønt i kosten. Grønt er ikke bare grønt, og det er helt annet næringsinnhold i en håndfull mikrogrønt enn i en porsjon salat.
For en tidligere urte-bonde var det et stort savn å ikke ha egen kjøkkenhage da jeg flyttet til byen, men nå er savnet erstattet av daglig glede over hva dyrkeskapet frembringer.

 
Takk, Mireen! Måtte dere nå frem med budskapet deres slik at så mange som mulig får dra nytte av Urban Cultivator!

www.urbancultivator.no
Grønn hilsen fra Svanhild 😊

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.