Champagne kan beskytte mot hjerneskade!
Vi har lenge hørt at rødvin er bra for hjernen, men de helsemessige virkningene av Champagne har vært mindre omtalt.
(bortsett fra de humørbringende…)
Rødvin inneholder relativt mye av polyfenoler, en type antioksidanter som hjelper cellene å motvirke skade og ødeleggelse fra f.eks kreft.
Det viser seg at Champagne inneholder en annen type polyfenoler, som beskytter hjernen.
I et forsøk fra 2007 rapporterte forskere fra Universita degli studi di Cagliari i Italia og
University of Reading i England at Champagne kan beskytte mot hjerneskade ved slag.
Forsøket viste at neuronceller som hadde fått ekstrakt av Champagne var bedre beskyttet
mot skade fra hjerneslag, enn celler som ikke hadde fått ekstrakten.
Les mer: http://blogcritics.org/scitech/article/champagne-on-the-brain-the-neurologic/
Det viste seg at i tillegg til å beskytte mot direkte skade, så hadde polyfenolene i Champagne
betennelsesdempende egenskaper som som også fjerner giftige stoffer.
Så,- nyt et glass – for godt humør og en vital hjerne!