Nydelig tilbehør til kylling og grillmat!
Lag den sukkerfri med chili
– spis med god samvittighet!
Her kommer oppskriften på chutneyen som var
tilbehør til forrige ukes oppskrift.
Passer godt til all slags kylling og grillmat,
– og er spesielt god til tandoorikylling!
(oppskrift finnes du her: https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-38/)
1 moden mango
2 nektariner
1 rød chili
½ ts ingefær
½ ts kanel
½ ts kardemomme
½ ts spisskummin
1 ts koriander (malt)
2 ss sukrin
Del mangoen med en mangodeler, skrell den og skjær i tynne skiver.
Skjær nektarinene i små biter.
Ta ut frøene av chilien, hakk den i fine strimler.
Ha alt i en liten kasserolle, ha i krydderne, sett på lokk og kok opp på middels varme.
Når frukten har kokt opp, rør inn sukrin, sett på lokk og kok videre i 10-15 min.
Avkjøl og server.
Mengden sukrin er en smakssak, du kan ha i mer eller mindre…
Oppbevares i kjøleskap i en tett boks/glass.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 55
Protein 1,1 g
Fett 0,2 g
Karbohydrater 11,3 g
Kostfiber 2,2 g
Vitamin A, RAE 70
Vitamin C 38 g