Fytokjemikalier – helse og smak!

Nå er skogen og mange hager fulle av bær, – så ut å plukk!!

Jo flere ulike sorter med forskjellig farge du spiser, jo flere fytokjemikalier får du i deg!

Fytokjemikaliene er viktige for plantenes stoffskifte og immunforsvar, og er det som gir plantene karakter og gjør dem forskjellige fra hverandre.

De gir farge, aroma, lukt og smak til bær, frukt, frø, røtter, blader, blomster og beskytter mot bakterier og virus.

De stimulerer immunsystemet vårt og er gunstige for tarmfloraen.

Blåbær er en kjent antioksidantkilde, men visste du at fargestoffene i blåbær virker

bakteriehemmende og blant annet beskytter mot urinveisinfeksjon?

Nyper er den bærsorten som inneholder mest vitamin C og har i tillegg vist seg å ha

positiv virkning i behandlingen av ulike muskel og ledd-plager.

Jordbær er i tillegg til å smake utrolig godt, også en fin kilde til kalium og inneholder også vitamin C, sink og kostfiber.

Share This