– for energi og humør,
blodtrykk og ledd!
Enkelt, sunt og fantastisk godt!
God proteinkilde rik på
vitamin B12, jern og selen.
I tillegg til å være nydelig på smak og utrolig lettvint å tilberede, – er blåskjell en kilde til mange gode næringsstoffer.
Vitamin B12 er viktig for mange prosesser i kroppen, blant annet dannelsen av røde blodceller og omsetning av folat.
Mangel på B12 kan gi anemi, slapphet og symptomer på depresjon.
Blåskjell er en god kilde til de andre b-vitaminene og inneholder også noe omega-3.
Det har vært forsket på ulike helsefordeler ved næringsstoffer i blåskjell og man har funnet positive
resultater blant annet i forhold til høyt blodtrykk.
Ref: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960852405000271
I tillegg forskes det mye på om stoffer i grønne blåskjell fra New Zealand kan gi lindring til leddsmerter forbundet med revmatisme.
Næringsinnhold pr 100 gram: Kcal 55, Protein 10,4 g, Fett 1,4 g, Karbohydrater 0,0 g
Blåskjell er tilgjengelig i Norge stort sett hele året, men sjekk blåskjellvarselet fra Mattilsynet før du plukker de selv! http://www.matportalen.no/verktoy/blaskjellvarsel/
Her er en spicy og lettvint oppskrift på nydelig blåskjellgryte: https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-75/
Og så vil jeg oppfordre alle som er i Trondheim fredag 3.august til å heie frem
Restaurant Havfruen som satser på plass i
Guiness rekordbok med verdens største blåskjellsuppe!
http://www.facebook.com/Havfruenrestaurant