Trøndersk Matfestival 2016
Nydelige råvarer
fra fjell, fjord og jord!
I dag har jeg kost meg på Trøndersk Matfestival,
en årlig begivenhet på samme tid som Olavsfestdagene.
Festivalen ble første gang arrangert i 2005 og fremmer lokale produsenter av råvarer og matvarer, inkludert drikke fra lokale bryggerier.
Årets festival kan skilte med 135 produsenter fra hele Trøndelag.
Størrelsen på årets festival gjør at jeg må bruke enda en dag for å få med meg alt, uten at jeg er spesielt lei meg av den grunn!
I dag fikk jeg smakt viltburger fra Rørosmat med Fjellblå ost fra Eggen Gardsysteri, samt kjøpt med meg følgende produkter til hjemmesmaking:
– Bare rein spikkjipølse fra Rørosrein. Min favoritt, kun tilsatt solbærsirup, salt og krydder i tillegg til reindyrkjøtt
– Lettrøkte reinsdyrspølser fra Rørosrein
– Hilmo Øvres spekepølse fra Tydalkjøtt, økologisk pølse av storfe
– Ferske potetkaker fra Rørosmat
– Nydelig einerrøkt laks fra Yggdrasil
– Kristines Myke fra Hitra Gårdsmat, hvitmuggost av økologisk råmelk
– Blå fra Hitra Gårdsmat, blåmuggost av økologisk råmelk
– En kjempediger squash og vårløk fra øko-produsent Voll Gård
I morgen satser jeg på å smake meg gjennom flere sjømat-produkter fra kyst-regionen.
Er du i Trondheim, så ta med deg appetitt, nysgjerrighet og pengebok og gå på matfestival!
Er du ikke i Trondheim – kom deg hit!
Matglad hilsen fra Svanhild