med bønner og chili
Mettende og spicy
vegetar-rett rik på protein
og antioksidanter!
Høst er tid for sopp og om du ikke har anledning til å plukke dem selv,
så er det godt utvalg i de fleste dagligvarebutikker.
Til denne retten kan du bruke portobellosopp eller store sjampinjonger.
Jeg har tidligere skrevet om noen av helsefordelene med sopp, link til siden her:
Sopp – smakfull og helsebringende
Til 2 porsjoner:
4 portobellosopp eller 6 store sjampinjonger
5 fedd hvitløk
½ purreløk
1 rød chili eller 1 ts cayennepepper
2 ss olje av god kvalitet
En pk GoGreen kidneybønner
1 pk GoGreen hakkede tomater
2 dl revet parmesan
Sett stekeovnen på 220 grader.
Bruk en skarp skje eller grapefruktkniv og skrap innmaten ut av hver sopp.
Hakk innmaten fint og ha i en tørr stekepanne.
Finhakk hvitløk, chili og purre. Rist soppen først i tørr panne på sterk varme til den begynner å krympe, tilsett olje og de finhakkede grønsakene. Stek på middels varme til alt er gyldent, tilsett bønner og tomat. Kok inn til sausen tykner.
Legg de uthulede soppene i en ildfast form og fyll hver enkelt med bønnesausen. Strø over ost og gratiner til osten er gylden, ca. 15 min.
Server med salat, agurk og tomat.