med bønner og chili

Mettende og spicy

vegetar-rett rik på protein

og antioksidanter!

Høst er tid for sopp og om du ikke har anledning til å plukke dem selv,
så er det godt utvalg i de fleste dagligvarebutikker.
Til denne retten kan du bruke portobellosopp eller store sjampinjonger.
Jeg har tidligere skrevet om noen av helsefordelene med sopp, link til siden her:
Sopp – smakfull og helsebringende
Til 2 porsjoner:
4 portobellosopp eller 6 store sjampinjonger
5 fedd hvitløk
½ purreløk
1 rød chili eller 1 ts cayennepepper
2 ss olje av god kvalitet
En pk GoGreen kidneybønner
1 pk GoGreen hakkede tomater
2 dl revet parmesan

Sett stekeovnen på 220 grader.
Bruk en skarp skje eller grapefruktkniv og skrap innmaten ut av hver sopp.
Hakk innmaten fint og ha i en tørr stekepanne.
Finhakk hvitløk, chili og purre. Rist soppen først i tørr panne på sterk varme til den begynner å krympe, tilsett olje og de finhakkede grønsakene. Stek på middels varme til alt er gyldent, tilsett bønner og tomat. Kok inn til sausen tykner.
Legg de uthulede soppene i en ildfast form og fyll hver enkelt med bønnesausen. Strø over ost og gratiner til osten er gylden, ca. 15 min.

Server med salat, agurk og tomat.

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.