Med gurkemeie, ingefær,

kokos og tomat!

Velgjørende, smakfull og

helsebringende!

 

Spises som den er,

tilsett linser for en proteinrik vegan-variant

eller prøv den med kylling.

Til 1 liter suppe:
En stor bit frisk ingefær, ca. 5 cm
Frisk gurkemeie, ca. 20 gram
4 fedd hvitløk
1 liten rødløk
2-3 ss Cocosa eller annen kaldpresset kokosolje
1 ts spisskummen frø
1 ts fennikelfrø
5 dl grønnsakskraft
5 dl hermetiske tomater
2-3 dl kokosmelk
Eventuelt grønne linser
Frisk koriander

Finhakk ingefær, gurkemeie, løk og hvitløk. Du kan også ha i litt chili dersom du vil ha den ekstra sterk. Varm kokosoljen opp i en kjele på middels varme, ha i de hakkede grønnsakene og krydderne og la dem surre til de er myke. Hell over tomat og buljong og la det koke på lav varme til alt er mørt, 10-15 min. Kjør i en blender til jevn konsistens, hell tilbake i kjelene, tilsett kokosmelk og varm forsiktig opp. Tilsett eventuelt linser eller kylling, server med frisk koriander eller andre friske urter.

Denne suppen er fin å ha med på termos for å varme seg på når man er på tur

Næringsinhold: (uten linser/kylling)
100 g gir:
Kcal 39
Protein 1,1 g
Fett 1,4 g
Karbohydrater 4,7 g
Kostfiber 1,7 g
Vitamin C 6 mg
Kalium 202 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.