Ur – gode valg for smakfull mat og drikke

Sentralt på Grünerløkka i Oslo ligger en unik butikk og kafe.

En av driverne er Sunt Hjem-gründer Siv Hauge, som har et brennende engasjement for ren, sunn og smakfull mat. Her har hun og de andre driverne lagt ned et enormt arbeid for å få sørge for at du og jeg kan velge mat og drikke som både gjør godt, smaker godt og tar hensyn til miljøet.

Ur tilbyr et bredt utvalg av varer, både ferske matvarer som ost, kjøtt og brød, tørrvarer i løs vekt, frukt og grønt, kjølevarer, is og snacks, samt noe hudpleie og andre dagligvarer. Fokus er på økologiske, kortreiste produkter av god kvalitet.

Kaféen serverer Ur-blingser av saftig, langtidshevet brød bakt med urkorn, fylt med friskt, variert og naturlig fargerikt pålegg. På menyen står også salat, omelett og gjerne en dagens varmrett. De har et variert utvalg varm og kald drikke, og serverer også økologisk øl og vin.

Vi tok turen søndag 25.juni, like etter en uke etter at Ur åpnet dørene. Lokalet er trivelig, lyst og oversiktlig, personalet er hyggelige og kunnskapsrike og varene innbydende. Vi smakte på 3 ulike ur-blingser, en med vegetar-fyll av avokado, salat og spirer, en med blåmugg-ost og mye grønt, og en med smakfull spekepølse av lam. Alle blingsene smakte fortreffelig, og når du kan få slik mat til under hundrelappen, bør folk vite å benytte seg av tilbudet. Som drikke ble vi anbefalt husets hvitvin, en portugisisk Loureiro, som viste seg å være et strålende valg. Økologisk den også, selvfølgelig.
Vi satt utenfor og nøt vårt måltid, men kafeen har fine sitteplasser innendørs.

Denne gangen ble det kafeen vi først og fremst fikk testet, men neste gang (når jeg ikke skal fly videre på ferie), skal jeg sørge for å kjøpe med meg noen av godbitene kolonialen tilbyr.

Jeg ønsker meg et lignende tilbud i Trondheim, og håper noen føler seg kallet.
For dere som bor i rimelig avstand til Oslo – løp og kjøp!

Hell og lykke og en endeløs strøm av kunder ønskes driverne av Ur!

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.