Pasta Vongole

Eller den

norske varianten:

Hjerteskjell

Veldig godt og

utrolig enkelt!

 

 

 

Mange har som meg latt seg begeistre over den friske, saftige smaken til vongole-skjellene som gjerne serveres med spaghetti i Italia. Norske hjerteskjell er ikke helt det samme, men nære nok og mer enn godt nok!
I tillegg til den nydelige smaken er de rike på protein, har lavt fettinnhold og høyt mineralinnhold, spesielt kalium, kalsium, jern og magnesium. Som blåskjell er de også en fin kilde til vitamin B12, som mange moderne mennesker har for lite av.

Les mer om fordelen med blåskjell her: Blåskjell
For å lage 2 gode porsjoner pasta vongole trenger du:
1 nett vongole eller hjerteskjell
1 økologisk sitron
3 ss god olivenolje
2 ss smør
1 stort glass tørr hvitvin (og gjerne en god flaske til å nyte med maten)
5-6 fedd hvitløk
1 liten rødløk
Frisk eller tørket chili, finhakket
Frisk persille
Pasta, salt og vann

Skyll skjellene og sjekk at ingen er ødelagt eller fylt av sand.
Finhakk løk og hvitløk, riv sitronskall fint.
Varm olje og smør i en stor panne eller kasserolle på middels sterk varme, husk at du må ha et lokk som passer til. Ha i løk, hvitløk og chili og rør godt til alt er mykt, men ikke brunt. Ha i sitronskall, skjellene og hvitvin. Sett på lokk og damp til alle skjellene har åpnet seg. Rør godt.
Kok pasta etter anvisning på pakken, bland den nykokte pastaen med skjellene, ha på finhakket persille og server umiddelbart.

Buon appetito!

Vongole og vin

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.