– enkel og luksuriøs forrett

rik på vitamin A,

jern og gode fettsyrer!

Ørretrogn fåes kjøpt på små glass i butikker med
godt utvalg. Jeg var så heldig å få bli med gode
venner på fisketur, så ørretrognen på bildet
er faktisk lagd av rogn fra fjellørret fanget på Gålå!

 

Har du mulighet til å få tak i fersk rogn av laks eller ørret, så kan du enten fryse den eller legge den ned
på en blanding av like mengder eddik, sukker og salt. Når du så skal bruke den, legg rogna i et dørslag
og hell kokende vann over. Da løsner hver enkelt egg fra hinnen.

For å lage forrett til 4 personer trenger du:
100 g rogn (50 g er også nok, men jeg er veldig glad i denne retten…)
2 ss soyasaus til sushi/sashimi
1 finhakket rødløk
4 ss seterrømme, gjerne Rørosrømme
4 skiver sitron
frisk persille eller dill
4 små, tynne skiver rugbrød eller grove lapper/sveler

Rør rogna med soyasausen.
Legg 1 ss rømme på hver skive/svele, fordel rogn og løk over.
Pynt med persille/dill og sitron. Server.

Nytes med et glass tørr musserende vin.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 191
Protein  9,1 g
Fett  15,7 g
Karbohydrater  4,8 g
Kalsium  124 mg
Jern  2,1 mg
Vitamin A, RAE  186

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.