For bedre fordøyelse

og hormonbalanse

– mot diabetes og høyt blodtrykk!

I supper, sauser, salat og smoothie!

Avokado er en nydelig og svært anvendelig frukt som opprinnelig kommer fra Mexico.

Det gamle indianske navnet på frukten var «ahuacatl», som også betyr testikkel.

Frukten har i mange år også vært kjent som kvinnefrukten, både på grunn av sin livmorlignende fasong og for sine egenskaper.

Avokado er rik på enumettet fett, fiber, vitamin B, E og K og inneholder mer kalium enn banan.

Vitamin E er spesielt bra for huden vår og fettsyrene og fiber bidrar til et stabilt blodsukker som igjen er bra for hormonbalansen. Forskning viser at avokado kan brukes til å behandle diabetes, bedre høyt blodtrykk og gir redusert risiko for metabolsk syndrom.

I tillegg har frukten antibakterielle egenskaper og inneholder bitterstoff som bidrar til frigjøring av enzymer som hjelper fordøyelsen vår.

I en undersøkelse publisert i desember 2012 konkluderer forskere med at inntak av avokado kan settes i sammenheng med en generelt  bedre sammensatt diett, bedre næringsopptak, lavere kroppsvekt og BMI, og at ernæringsterapeuter godt kan anbefale avokado som en del av et variert kosthold. http://www.nutritionj.com/content/12/1/1

 

Nå er det jo også slik at avokado en nydelig på smak og kan brukes i et uttall retter.

De fleste kjenner den som ingrediens i guacamole, i salat og servert med reker og rosa saus, men har du prøvd avokadosuppe?

Se: https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-33/

Frukten er kjempegod å bruke som pålegg og passer like godt til fisk, kjøtt, kylling og skalldyr. I smoothies gir den en kremet konsistens og bidrar til økt fiberinnhold.

Når du kjøper avokado er de viktig at den er passe moden. Den skal gi litt etter når du trykker på den, men ikke kjennes myk ut. I Norge får vi oftes kjøpt den sorten som har mørkt, knudrete skall, men om du kommer over den med tynt, grønt skall, så prøv den.

Husk å ha lime eller sitron over etter at du har skjært i den, så forhindrer du at den mørkner.

 

Konklusjon; denne grønne frukten har blitt satt pris på

av oss mennesker i tusenvis av år,

er svært anvendelig i matlaging og bidrar til mange helsefordeler,

– så løp og kjøp!

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.