I fjor ble jeg tipset om muligheten til å handle hos REKO-Ringen i Trondheim. En REKO-ring er en distribusjonskanal som gjør det mulig for produsenter å selge direkte til forbrukere uten mellomledd. Lokale produsenter legger ut informasjon om sine varer, pris og tid for henting via sosiale media, og forbrukere bestiller direkte fra produsentene.

Norsk Bonde-og Småbrukarlag opplyser på sine nettsider at den første REKO-ringen ble startet i Norge i 2017, og at det nå finnes ca. 40 over hele landet. Opprinnelig kom ideen fra Finland, og navnet REKO stammer fra REttferdig Konsum. Målet er «å øke lokalmatproduksjonen, samt stimulere til bedre lønnsomhet og bevisstgjøre forbrukere om viktigheten av småskala matproduksjon og lokal videreforedling».

I Trondheim er det som regel en torsdag hver måned hvor man kan hente bestillingene sine på en p-plass bak IKEA.

Sist gang hadde jeg bestilt et lite knippe varer fra Grindal Ysteri. http://grindalysteri.no/
Grindal Ysteri er et lite gårdsysteri i Rennebu, og har, i tillegg til den prisbelønte råmelks-osten Råblå, nydelig feta-ost av geitemelk, mild og smakfull yoghurt og flere andre gode oster av geit- og/eller kumelk. Ysteriet drives av to søstre som er ivrige tradisjonsbærere av seterdrift og lokal matkultur. For meg personlig er det litt artig at setra deres ligger like ved der mine foreldre har hytte, slik at jeg på sommers tid kjører forbi geitene og kyrne som gir oss de gode råvarene.

Via REKO-ringen kan du få kjøpt grønnsaker, frukt, bær, bakevarer, egg, ost og melkeprodukter, kjøtt, fisk og fiskeprodukter. Alt levert av lokale produsenter uten fordyrende mellomledd. De fleste produsentene tar betaling via kort eller Vipps.

For mer info se her: Reko-Ringen Trondheim

LØP & KJØP! 😊

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.