Fargerike
økologiske
grønnsaker fra
Bondens Marked
Lørdager med Bondens Marked yrer det av liv rundt Trondheim Torg.
Vi er mange som vet å sette pris på kortreiste varer av god kvalitet.
Denne helgen var jeg på jakt etter økologiske rotgrønnsaker og fant et fargerikt utvalg blant bodene på torget. Jeg fikk med meg:
– Friske, spenstige gulrøtter, – noen av dem med velsignet annerledes fasong enn de plastinnpakkede i butikk. Det irrgrønne gulrotgraset skyller jeg godt og bruker i salaten eller som dryss på suppa.
– Fyldige rødbeter med store friske blader. Bladene bruker jeg både som salat og i smoothies. Rødbetene er nydelige bakt med litt salt og olivenolje, gjerne sammen med litt geitost. Og så er rødbeter uunnværlige i min lille morgen-shot med juice av ingefær, gulrot, rødbeter og sitron.
– Stort sprøtt kålhode. Kål er en fantastisk råvare, som jeg bruker i råkostsalat, som ingrediens i veggisburger og i verdens beste coleslaw til grillmat. https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-243/
– Røde, fine Asterix-poteter. Disse ender som potetgrateng, i spansk omelett eller i en lun potetsalat.
Alle varene økologiske, produsert i nærområdet og ingenting kostet mer enn i butikk.
Ved å kombinere mange farger fra grønnsaker, urter, frukt og bær i et måltid, får vi en ernæringsmessig fin sammensetning i tillegg til at fargene i seg selv gjør det mer fristende.
Nyt høsten!
🙂