med havre & valnøtter

 

Et sunt, lite mellommåltid

– og super som eksamensmat!

Lettvint og smakfull hjerneføde!

I går ble jeg oppfordret til å komme
med en oppskrift på «eksamensmat»,
da tiden nærmer seg for mange førjulseksamener.

Disse muffinsene lager du på en halvtime, og de bidrar med
gode næringsstoffer både før og under eksamen.

Valnøtter er velkjent hjerneføde, havre inneholder fiber og betaglukaner som
er godt for hjerte og immunforsvar og epler er rike på nyttige antioksidanter og bidrar til frisk og søtlig smak.

Til 10-12 muffins:
3 egg
2 dl kesam (Rømme, creme fraiche eller snøfrisk ost kan også brukes)
2 ss agavesirup eller honning
1 ts natron
2 epler
2 dl glutenfri havregryn
1 dl hakkede valnøtter
1 ½ ss fiberhusk/psyllisfrø
1 ts kanel
1 ss palmesukker/kokossukker (eventuelt brunt demerasukker)

Sett stekeovnen på 200 grader
Smør muffinsformer med kokosolje (eller annen nøytral, kaldpresset olje)
Pisk kesam og egg med natron.
Riv eplene på et rivjern, fjern kjernene først. Om eplene er økologiske trenger du ikke skrelle dem.
Bland det tørre, bortsett fra palmesukker.
Ha de revne eplene i eggemassen, bland så inn det tørre. La svelle i 10 min.
Fyll muffinsformene litt over halvfulle, strø litt palmesukker på toppen.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 min.

Næringsinnhold
100 g gir
Kcal 174
Protein 6,5 g
Fett 8,8 g
Karbohydrater 16,8 g
Kostfiber 3,3 g
Jern 1,1 mg
Kalium 127 mg
Vitamin A, RAE 58
Vitamin D 0,5 ug
Vitamin E, a-TE 1,4
Folat 26 ug

 

 

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.