ferskensaus og erter

Fargerikt tilbehør

til sesongens fisk

gir mat for kropp & sinn!

 

Skreien er her – så løp, kjøp og nyt!

 

For deg som allerede har spist den klassiske varianter og ønsker deg et annet alternativ,
– prøv denne spanskinspirerte vrien.
Jeg brukte både fersk og hermetisk fersken til denne retten,
men den ferske ble litt vel syrlig, så du kan godt bruke bare hermetisk.

Til 2 personer:
500 g filet av skrei med skinn
1 dl kaldpresset olivenolje (ekstra jomfru)
1 boks hermetisk fersken
1 ss smør
1 pk brekkbønner eller aspargesbønner
1 pose frosne selskapserter
Cherrytomater
Bladpersille
Salt

Tørk godt av skreien med papir, del den i serveringsstykker og legg fisken med skinnet ned i en ildfast form med kaldpresset olivenolje i bunnen. Hell resten av olivenoljen over fisken og bak på 100 grader i 30 min.
Tøm laken av ferskenene og mos med en stavmikser. Varm ferskenmosen i en kjele med litt smør.
Brekkbønnene legges i kokende vann i 30 sekunder, hell av vannet og damp bønnene.
Selskapsertene kan du legge i et dørslag og helle kokende vann over, eller behandle på samme måte som brekkbønnene.
Ta skreien ut av ovnen, ha over litt salt og server med ferskensaus og de grønne sakene.
Pynt med cherrytomater og persille.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 140
Protein 8,3 g
Fett 9,1 g
Karbohydrater 5,9 g
Kostfiber 1,4 g
Jern 0,4 mg
Kalium 290 mg
Sink 0,3 mg
Vitamin D 0,6 ug
Vitamin E, a-TE 2,4
Folat 20 ug
Vitamin C 11 mg

 

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.