Spis mer sjømat

i hverdagen!

Nyt av fordelene havets goder gir:

Omega-3
Vitamin D

Sink & Selen
Smak!

 

I min hverdag som kostveileder og kursholder er det en ting jeg brenner spesielt for, og det er at vi alle skal velge mer fisk som en del av vår daglige kost.

De fleste kjenner til helsefordelene ved inntak av fisk, med mye fokus på vitamin D og omega-3.

I tillegg har nyere forskning vist at fiskeprotein kan øke fettforbrenning og stabilisere blodsukkeret, så vel som bidra til økt muskelvekst.
For meg vil likevel noe av det viktigste med sjømat være smaken og matopplevelsen, og det mangfoldet av muligheter fisk og skalldyr gir.
Derfor vil jeg oppfordre dere alle til å velge mer sjømat i hverdagen. Hvordan?
Mer fiskepålegg: bytt ut skinka med røkt laks, lag enkel tunfisksalat som pålegg, bland reker med litt majones og dill, prøv brisling i olivenolje med avokado og sitronpepper, og selvfølgelig, – makrell i tomat.
Taco med fisk er nydelig! Se oppskrift på chilimarinert ørret her: Chilimarinert ørret den egner seg utmerket i taco med guacamole.
Fiskesuppe er enkelt og kjempegodt og kan fryses ned i porsjoner: https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-116/
Blåskjell er en smakfull, rimelig råvare og en utmerket kilde til vitamin B12: Her https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-214/
Krabbe inneholder i tillegg til vitamin B12 mye sink og selen, mineraler som er viktige for immunforsvaret og opptaket av andre næringsstoffer. Rensede krabbeskjell fås kjøpt både ferskt hele høsten og fryst nesten hele vinteren. Bruk som pålegg og i salat.
Vill fisk: vi har i Norge god tilgang på vill fisk selv om butikkene bugner over av oppdrettsfisk. Mange av de hvite fiskeslagene som brosme, lyr og lysing er rimelige i innkjøp og utrolig smakfulle og næringsrike. Se oppskrift på lysing med søtpotetchips her: https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-160/

Nyt smakene – kjenn virkningen!

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.