Oppskrifter

Avokadosmoothie

Avokadosmoothie

- fløyelsmyk, frisk og veldig god! Rik på kalium og fiber! 1 moden avokado 1 dl eplejuice/eplemost 1 dl cultura/biola naturell 1 bit fersk ingefær, ca 4 cm 1/2 lime 4-5 isbiter en stor håndfull urter, eks mynte, timian og basilikum Del avokadoen og ta ut steinen. Ha...

les mer
Hummersuppe

Hummersuppe

- himmelsk restemat!   Når du spiser hummer ta for all del vare på skallet, det gir en nydelig suppe! Dette gjelder også for reker og kongekrabbe.   Til ca en liter suppe: Skall/rester av minst 2 hummer eller 1 kg reker 3 ss rapsolje eller annen nøytral olje...

les mer
Saftig andebryst med

Saftig andebryst med

bønner og sopp Lettlagd luksusmat rik på jern og folat! Til 2 personer trenger du: 2 andebryst, ca 175 gram hver 200 g sopp 2 stilker vårløk 1 ss ekstra jomfru olivenolje 2 dl ferdig utvannede bønner eller linser (jeg har brukt svartøyde bønner) frisk timian 2 dl...

les mer
Frisk blomkålsuppe med kylling

Frisk blomkålsuppe med kylling

Gluten og melkefri! Litt lettere før jula setter inn! 1 blomkålhode 1 løk 3 fedd hvitløk 1 rød chili 4 stilker stangselleri 6 ss kokosolje, rapsolje eller olivenolje (kaldpresset) 5 dl vann 5 dl kyllingkraft 400 g kyllingfilet Saften av 1 sitron Frisk gressløk og...

les mer
Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

- med et hint av nellik og whisky! Perfekt på nybakt eller ristet brød, - eller som tilbehør til ost! Her om dagen kom jeg over et parti økologiske appelsiner til halv pris. Og til marmelade er det kun økologisk som teller, for skallet er en viktig ingrediens. I denne...

les mer
Pepperkakedamer

Pepperkakedamer

- frodige & fete og fulle av fiber! Naturlig søte med smak av varmende krydder! 150 g agave eller yaconsirup (eller vanlig sirup..) 150 g Sukrin Gold (eller brunt sukker) 1,5 dl Seterrømme eller Creme Fraiche 100 g smør 150 g byggmel 150 g malte mandler 150 g fin...

les mer
To typer sild

To typer sild

Tomatsild & Sennepssild - med mye godt krydder! Full av smak og vitamin D! Tomatsild: 6 kryddersildfileter (vannes ut i 3 timer) 1 dl økologisk tomatpure 2 ss honning 2 ss sukrin 1 dl nøytral olje, rapsolje, peanøttolje e.l. 3 ss epleeddik eller vineddik 3 ss vann...

les mer
Varm sjokolade med krem

Varm sjokolade med krem

- rå kakao og krydder! Varmende, sunn og god! Prøv også med chili og kaffe! Vinteren er den perfekt tid for å unne seg en kopp varm nytelse! Rå kakao er rik på antioksidanter og fiber, og den runde smaken gjør at du trenger mindre søtning. Du kan godt bruke havre,...

les mer
Andelår med rosepepper og einebærsaus

Andelår med rosepepper og einebærsaus

Smaksbombe med helsegevinst!   Einebær er for mange synonymt med viltsaus, men har vært brukt som medisinplante i årtusener. Blandet med rosepepper gir den en unik smak, er bra for fordøyelsen og  rik på antioksidanter!   Til 2 personer trenger du: 2...

les mer
Gravet reinsdyrfilet

Gravet reinsdyrfilet

med pepperrotkrem, rødløk kokt i solbærsaft & timian! Enkel delikatesse med rene råvarer! Rik på sink, jern og antioksidanter! Reinsdyrkjøtt er noe av det beste naturen kan by på og en porsjon av denne retten dekker dagsbehovet for sink, et viktig mineral for...

les mer
Ostepai med squash og kesam

Ostepai med squash og kesam

- saftig middag eller kveldsmat blir deilig lunsj dagen etter! Rik på kalsium og vitamin A! Lett å lage glutenfri! Lag den som vegetarrett eller tilsett bacon, kylling eller kjøtt.   1 dl byggmel 2 dl sammalt fin spelt eller hvete ( for glutenfri bunn, bruk 3 dl...

les mer
Svanhilds hjemmelagde fiskesuppe

Svanhilds hjemmelagde fiskesuppe

med sellerirot som jevning! Fløyelsmyk konsistens helt uten mel! Sunt, godt og enkelt! 1 løk 1 stor bit sellerirot (ca 300 g) 100 g smør 1 sitron 5 dl fiskekraft 5 dl vann 2 dl creme fraiche eller rømme 2 store gulrøtter (eller 4 små) 1 purreløk 500 g filet av fisk,...

les mer
Urtebrød med yoghurt

Urtebrød med yoghurt

- saftig, sunt og smakfullt! Brytebrød til supper og gryter, - eller til matpakka! 7 dl sammalt fin spelt eller hvete 6 dl sammalt fin rug 2 dl havregryn 6 dl vann 3 dl gresk yoghurt (kesam eller matyoghurt kan også brukes) 2 ts urtesalt 25 g fersk gjær 1 dl finhakket...

les mer
Kaviar av ørretrogn

Kaviar av ørretrogn

- enkel og luksuriøs forrett rik på vitamin A, jern og gode fettsyrer! Ørretrogn fåes kjøpt på små glass i butikker med godt utvalg. Jeg var så heldig å få bli med gode venner på fisketur, så ørretrognen på bildet er faktisk lagd av rogn fra fjellørret fanget på Gålå!...

les mer
Bakte rødbeter med

Bakte rødbeter med

squash og gresskarkjerner! Nydelig som egen rett - eller som tilbehør Rødbeter er rik på mineraler -  egner seg godt til baking og gir fantastisk smak og farge til supper!   2 store rødbeter 1 squash 1 dl gresskarkjerner 1 dl olivenolje Urtesalt / godt havsalt...

les mer
Hjemmelaget rå sjokolade

Hjemmelaget rå sjokolade

Frisk peppermynte gir mild mint-smak! Rik på fiber og antioksidanter! - og aldeles nydelig på smak!! Ingen oppvarming - lettvint for deg -  fint for næringsstoffene!   Denne oppskriften gir 60 små konfekter. 150 g rå, økologisk kakao (fåes på helsekost) 200 g...

les mer
Lammekoteletter med mandelsaus

Lammekoteletter med mandelsaus

Nydelig høstmat! Gresk salat er fargerikt tilbehør Masse antioksidanter! 4 lammekoteletter 1 dl jomfru olivenolje Saften av ½ sitron Malt timian, rosmarin og oregano, ca 1 ½ ts totalt 2 ss smør 2 dl creme fraiche 100 g malte mandler (tåler du ikke mandler - bruk...

les mer
Helstekt estragonkylling

Helstekt estragonkylling

Sprø utenpå,- saftig inni! Rik på protein og vitamin B! Estragon stimulerer fordøyelsen! 1 stk kylling ca 1.3 kg,( helst Stange-kylling eller økologisk) 8 sjalottløk eller delikatesseløk 1 hel hvitløk, ca 10-15 fedd 1 økologisk sitron ½ purreløk 1 potte frisk estragon...

les mer
Saftig torsk med

Saftig torsk med

chorizo og ratatouille Olivenolje og kjørvel gir deilig smak - og masse antioksidanter! Torsken bakes på svak varme og chorizoen er med på å gi smak og saftighet. Kjørvel - en klassiker i det franske kjøkken og fra gammelt av regnet for å ha rensende egenskaper. Til 2...

les mer
Hjemmelaget vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus

  Så godt – så enkelt!   Perfekt tilbehør til nyplukkede bær! Prøv deilige bringebær med vaniljesaus! Uten sukker - med nydelig smak!   Jeg er fremdeles preget av tilgangen på friske bær, (fra mine foreldres hage...) og nyter friske bær hver dag nå på...

les mer
Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.