Oppskrifter

Linser til fisk:

Linser til fisk:

  Protein- og fiberrikt, smakfullt og rimelig alternativ til potet, ris og pasta!   Her til saftig filet av lange med råkostsalat   Linser er fulle av mineraler og fytoøstrogener, gode plantestoffer som er særlig nyttige for oss damer.I tillegg er de...

les mer
Glutenfri pai med sprø deig

Glutenfri pai med sprø deig

  av kikertmel og sesamfrø Næringsrik lunsjrett som er super å ta med! Denne gangen har jeg fylt paienmed ost og skinke, men den er ogsåsuper med soltørket tomat i stedet for skinke. Til en paiform med 28 cm diameter2 dl kikertmel (Gram flour)1 dl sesamfrø med skall1...

les mer
Grønn ertesuppe med

Grønn ertesuppe med

  mynte, lime og en god dæsj olivenolje! Friske smaker som gjør godt og er lett å lage!Grønne erter er rike på fiber, protein,folat og mineraler.  I tillegg er det en rimeligråvare som er hurtig å tilberede. Til 2 porsjoner:1 dl olivenolje, ekstra jomfru av god...

les mer
Seibiff med løk og

Seibiff med løk og

  glutenfri panering Rik på proteiner Saftig og sprø hverdagsklassiker Seifilet er tilgjengelig i de fleste butikker og kvalitetener fin på denne tiden.   Seibiff med løk er en klassiker som er godt likt av de fleste,og her har jeg brukt sesamfrø og kikertmel til...

les mer
Hjemmelaget kjøttkraft

Hjemmelaget kjøttkraft

  gir deilig, næringsrik suppe! Rimelig, enkel og smakfull mat hvor du selv har kontroll på hva som er i.   Har du aldri prøvd å lage egen kraft, men sverger til buljongterninger?På en enkel måte kan du lage deilig kraft hvor du selv bestemmer...

les mer
Bakt lam med fetaost

Bakt lam med fetaost

  Gjør seg selv mens du gjør noe annet!   Lettvint, smakfullt og rik på mineraler og proteiner     Til 4 personer:1 kg lammelår i skiver1 pk ekte fetaost (200 gram)12-15 små amandinepoteter (ca. 350 gram)(Jeg brukte mandeline, en type små...

les mer
Bakt skrei med

Bakt skrei med

  ferskensaus og erter Fargerikt tilbehør til sesongens fisk gir mat for kropp & sinn!   Skreien er her – så løp, kjøp og nyt!   For deg som allerede har spist den klassiske varianter og ønsker deg et annet alternativ,- prøv denne spanskinspirerte...

les mer
Restelapper

Restelapper

  med banan og ris Lettvint og glutenfritt Søtt uten tilsatt sukker!   Har du også lurt på hva du kan bruke rester og mat som nærmer seg utløpsdato til?   Typisk er banan som begynner å mørkne eller ris fra middagen i går.Her kombineres de to til en lettvint...

les mer
Reinsdyrburger

Reinsdyrburger

  Ny vri på finnbiffen gir sunn og god hurtigmat! Reinsdyrkjøtt er spesielt rikt på jernog inneholder mer B-vitaminerenn andre kjøttsorter. Kjøttet er magert, men det fettet som finnes er av den gode typen. Til 4 hamburgere:1 pk frosset reinskav/finnbiff (400-500...

les mer
Ensalada Canario

Ensalada Canario

  Fargerik hilsen fra Kanariøyene - en god start på det nye året! Avokado og papaya er rike på enzymersom hjelper fordøyelsen,og så smaker de jo veldig godt!   Får du ikke tak i papaya kan du bruke mango eller cantaloupe-melon. Denne oppskriften gir en god lunsj...

les mer
Grove horn med fiken

Grove horn med fiken

    Saftige, fiberrike godbiter Perfekt til julefrokosten! Fiken er rik på jern og kalsium, og smaker nydelig sammen med blåmuggost.   Til 16 horn:100 g smør3 dl tjukkmjølk (eller annen syrnet melk)2 ss rømme25 g gjær2 ts kardemomme1 ss honning200 g sammalt...

les mer
Julens fruktsalat

Julens fruktsalat

  Enkelt, fiberrikt naturlig søtt og veldig godt! Valnøtter og mandler gir gode fettsyrer.Kombinert med den eksotiske smaken framango, blir klementiner, dadler,fiken og nøtter til en deilig desserteller frokostblanding. Rik på fiber, fettsyrer og vitaminer. 4 små...

les mer
Deilig andepâté med

Deilig andepâté med

  andelever fra Holte Gård! Nyt en luksusrett med god samvittighet!   Høyt innhold av jern, vitamin A og folat!   Denne pâtéen ligner i konsistens på foie gras, men er laget av lever fra lykkelige ender vokst opp på Holte Gård. Sitat fra deres...

les mer
Spicy fiskekaker

Spicy fiskekaker

  med thai-vri   Fri for gluten, egg og melk! Prøv en ny variant av hverdags-torsken!   Til 15 små fiskekaker: 500 g torskefilet (eller annen hvit fisk)½ løk2 fedd hvitløk1 bit frisk ingefær, ca. 4 cm1 rød chili1 ts malt spisskummen1 ts malt koriander3 ss...

les mer
Gratinert løksuppe

Gratinert løksuppe

  Varmende fransk klassiker for kalde vinterkvelder Løk og hvitløk er fulle av stoffersom har en positiv påvirkning påblodomløp, immunforsvar og blodsukker,så nyt denne retten med god samvittighet!   Til 2 store eller 4 små porsjoner:4 løk6 fedd hvitløk100 g...

les mer
Eplemuffins

Eplemuffins

  med havre & valnøtter   Et sunt, lite mellommåltid – og super som eksamensmat! Lettvint og smakfull hjerneføde! I går ble jeg oppfordret til å kommemed en oppskrift på «eksamensmat»,da tiden nærmer seg for mange førjulseksamener. Disse muffinsene lager du på en...

les mer
Kylling fajitas

Kylling fajitas

    Fargerik, deilig og sunn mat!   Her med hjemmelaget taco/fajitas-krydder og gluten, melke og eggefri tortillalefse! Du kan selvsagt kjøpe tortillalefse i butikken,men da vil jeg anbefale den med grovt mel. Byggpannekaker egner seg også godt:...

les mer
Homemade energy-bar

Homemade energy-bar

This is a receipe specially for my English-speaking friends:   Rich in essential fatty acids, dietary fiber, iron, magnesium, zinc, phosphorus, vitamin A & E, this easy-made energy bar makes a healthy and tasteful alternative to the ones you get in the...

les mer
Lammecarré med bærsaus

Lammecarré med bærsaus

  Deilig høstmat - full av vitaminer og mineraler! Lammecarré er herlig, mørt og smakfullt kjøttsom egner seg utmerket som festmat. Her har jeg marinert over natten i en blandingav kaldpresset olivenolje, crema de Balsamico,finhakket fersk rosmarin og hvitløk,men du...

les mer
Blomkål- og brokkoligrateng

Blomkål- og brokkoligrateng

  Som egen rett med spekeskinke, som vegetar med soltørret tomat, eller som tilbehør til annen mat.   Glutenfri og med lite laktose, men full av vitaminer og mineraler.   Hovedrett til 2 eller tilbehør til 4 personer: 1 liten blomkål, ca. 300 gram½...

les mer
Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.