Oppskrifter

Ovnsbakt kylling

med fetaost Aubergin, squash, tomat og hvitløk gir herlig smak til lettlagd rett!     Her har jeg brukt økologisk kyllinglår og fetaost fra Grindal. Osten er frisk, salt og syrlig og gir en ekstra spiss på både kylling og grønnsaker. Det er også veldig godt...

les mer

Super-suppe

Med gurkemeie, ingefær, kokos og tomat! Velgjørende, smakfull og helsebringende!   Spises som den er, tilsett linser for en proteinrik vegan-variant eller prøv den med kylling. Til 1 liter suppe: En stor bit frisk ingefær, ca. 5 cm Frisk gurkemeie, ca. 20 gram 4...

les mer

Potet og tomatgrateng

med fetaost Server som vegetarrett med salat eller som tilbehør til annen mat. Rimelig og næringsrik hverdagsmat.   Poteter er noe mange har liggende, og begynner de å bli myke er det supert å ha dem i en grateng. Jeg har valgt tomat og litt hvitløk sammen med...

les mer

Varmende seigryte

til kalde dager! Ny vri på fisk & poteter Rimelig hverdagsmat Full av gode smaker og nyttige næringsstoffer!   Stadig ser jeg tilbud på ulike typer ferdigmat og kommentarer om at det er dyrt å lage middagsretter med fisk. Her ha vi nok et eksempel på det...

les mer

Quinoa-wok

Med sopp og spinat Sunn hurtigmat Full av smak og gode næringsstoffer! Quinoa er glutenfri, lettlagd, god på smak og rik på proteiner og antioksidanter. Lysin, Metionin og Treonin er essensielle aminosyrer som finnes i Quinoa, men ikke i våre vanlig kornprodukter....

les mer

Spinatpai med fetaost og chiafrø

Perfekt forrett Nydelig som lunsj! Chiafrø er fint å bruke som alternativ til egg, og er fulle av fiber og plante-omega-3. Her har jeg laget en vegetarisk versjon av en klassisk kombinasjon, servert med tzatsiki. Som paideig har jeg brukt filodeig, men du kan godt...

les mer

Svanhilds julegriser

Hjemmelaget marsipan med naturlig farge, uten sukker og med mørk sjokolade Høyt innhold av fiber, protein og vitamin E Spises med andakt og god samvittighet! Jeg har tidligere skrevet at marsipan godt kan lages med andre typer søtning i stedet for melis, og her har...

les mer

Sjokoladetrøfler

  Mørke, saftige, og veldig gode!   Med biter av saftig aprikos og rullet i 100 % Madagaskar-kakao!   Disse godsakene synes jeg virkelig du skal unne deg!     Mørk sjokolade kommer i mange varianter, men her har jeg brukt en god 70% kakao...

les mer

Fordøyelsesjuice

Frisk, grønn og full av det som gjør godt! Fennikel, stangselleri, agurk, ananas, ingefær og dill!   Fennikel har, som andre planter med en lakrisaktig smak, en fordelaktig effekt på fordøyelsen vår. I tillegg til den gode smaken, demper den gassdannelse og...

les mer

Vegetarpostei

med sopp og soltørret tomat Herlig smak og sunne fettsyrer fra olivenolje og valnøtter!   Jeg er veldig glad i ulike varianter av paté, men ikke like fornøyd med innholdet i alle... Her er et deilig, vegetarisk alternativ. Full av gode smaker og rik på...

les mer

Mandelstenger

med sjokolade Herlig julegodt uten sukker! Rik på fiber og vitamin E Hvorfor kjøpe ferdig kransekakemasse full av sukker og gjerne med lavt innhold av mandler, når det er så enkelt å lage en god og sunnere variant selv? Her har jeg brukt Tagatose, en type søtning som...

les mer

Krabbe-coctail

med spicy dressing   Frisk og smakfull forett rik på kalsium     Det er fremdeles krabbesesong, og har du nedfrosset krabberester, er denne retten perfekt. Legg å lage, sunn og veldig god! Smaker nydelig med en fruktig hvitvin eller et glass iskald...

les mer

Pad Thai

med reker Hjemmelaget hurtigmat full av godsaker!   Pad Thai er en typisk rett for thai-restauranter og betyr rett og slett risnudler som er hurtigstekt. Det finnes mange varianter, men reker er en populær ingrediens, som jeg også er svært glad i.   Til 2...

les mer

Superenkel fiskeform

med lime, olivenolje, purre, selleri og gulrot. Sunt, rimelig og veldig godt!   Her med brosme, en deilig hvit fisk som smaker som hummer. I tillegg til å være fast, smakfull og enkel å tilberede, koster brosme ikke mer pr kilo fersk i fiskedisken (Ravnkloa...

les mer

Gratinert pæresalat

med spirer og rødkål og mye annet godt og grønt!   Litt søtt, litt salt, friskt, sunt og smakfullt! Etter helgen hadde jeg en del pærer som begynte å ha sett sine beste dager, samt rester av blåmuggost fra Gangstad. Kombinasjonen pærer og blå-ost er veldig god,...

les mer

Havre og kokoskjeks

Søte fristelser uten mel,smør og egg, med generøse biter av sjokolade. Perfekte til en god kopp kaffe eller te! Disse søte, sprø cookiesene har jeg laget med Cocosa i stedet for smør, samt kokosmel og kokossukker. I og med at de inneholder både lønnesirup og...

les mer

Saftig bananbrød-kake

Fiber- og mineralrik godsak, fri for melk og gluten Til kaffen, kveldskos etter trening, eller rett og slett til frokost? Bananer har mange bruksområder, og når de begynner å bli brune og myke egner de seg godt til baking. Smaken er naturlig søt, men bananer...

les mer

Purregryte

  eller «rotlapskaus»   med mye godt!   Rotgrønnsakene er på sitt beste nå, men det er sannelig også purreløken. Til en grønn gryte passer det perfekt med purre, den gir en herlig smak og bidrar med masse gode næringsstoffer.   I tillegg har jeg...

les mer

Eplepannekaker

Enkel høstglede, rik på smak og kostfiber!   Enten du er så heldig å ha egen eplehage, en generøs nabo som lar deg gå på slang, eller som meg, finner norske, økologiske epler i min lokale mathall, - gled deg over den friske smaken og kos deg med dem i flere...

les mer

Fårikål med

bygg, grønnkål og bittelitt rosepepper! Amerikansk vri på norsk klassiker! Høst er tid for lam og nå bugner butikken av tilbud på kjøtt til den norskeste av alle matretter. Her er lammekjøtt fra Røros, tilberedt med bygg-gryn, grønnkål og rosepepper. Litt mer farge og...

les mer
Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.