Blog
Te – for helse og nytelse
"Have a cuppa" Te – en verden av muligheter! Grønn, sort, hvit, rød – te kommer i mange ulike farger og et utall forskjellige smaker. Helsegevinsten av grønn te har fått mye oppmerksomhet, men det er fordeler med å drikke mange andre typer te også. Det vi forbinder...
Eggpasta – et godt alternativ
Pasta all'uovo Proteinrik pasta med herlig smak! Lettvint, smakfullt og sunnere enn du tror! Pasta med egg (Pasta all’uovo) inneholder mer protein enn vanlig tørket pasta. Mange kjenner kun til pasta med egg som fersk pasta, men det finnes flere...
Mer fisk til folket!
Spis mer sjømat i hverdagen! Nyt av fordelene havets goder gir: Omega-3 Vitamin D Sink & Selen Smak! I min hverdag som kostveileder og kursholder er det en ting jeg brenner spesielt for, og det er at vi alle skal velge mer fisk som en del av vår daglige...
Kast mindre mat!
Hvordan kaste mindre? 5 tips for bedre utnyttelse av råvarer Vi blir stadig påmint at vi bør kaste mindre, - men hvordan får vi til det i en travel hverdag? Noe av det åpenbare er å planlegge handlingen ukentlig, velge mindre plastemballasje og unngå...
Høstens rotgrønnsaker
Fargerike økologiske grønnsaker fra Bondens Marked Lørdager med Bondens Marked yrer det av liv rundt Trondheim Torg. Vi er mange som vet å sette pris på kortreiste varer av god kvalitet. Denne helgen var jeg på jakt etter økologiske...
Vongole
Pasta Vongole Eller den norske varianten: Hjerteskjell Veldig godt og utrolig enkelt! Mange har som meg latt seg begeistre over den friske, saftige smaken til vongole-skjellene som gjerne serveres med spaghetti i Italia. Norske hjerteskjell er...
Nyt bærhøsten!
Bær er Gratis matglede I bøtter og spann, med yoghurt, is eller fløte, på pannekaker, i kaker og muffins. Denne høsten bugner det av bær i skog og hager. Været får i gjort lite med, men hiv på deg støvler og regntøy om det trengs, ta med deg et spann og...
Oi! Hvilken Matfestival!
Trøndersk Matfestival 2016 Nydelige råvarer fra fjell, fjord og jord! I dag har jeg kost meg på Trøndersk Matfestival, en årlig begivenhet på samme tid som Olavsfestdagene. Festivalen ble første gang arrangert i 2005 og...
Matminner fra ferien
Sjømat Olivenolje Tomater Dessert Etter nesten 4 uker på reise har jeg samlet noen av de beste matopplevelsene som jeg vil dele med dere. Bildene er fra utvalgte steder i Slovenia og Italia. Felles for alle måltidene er fantastiske råvarer som ble...
Helt rå blåbærpai
En herlig blanding av de sunneste råvarer! Nytes med god samvittighet i godt selskap! Det er tid for bær, og har du ikke fått anledning til å plukke selv, så er det ingen mangel på tilgang i butikker og på markeder. Så løp, kjøp og lag! Til en middels stor...
Matmuffins
med purre og ost Saftige, proteinrike, glutenfri - og veldig gode. Supert som matpakke og turmat, eller nystekt med tomatsalat! Til 12-14 stk: 4 egg 1,5 dl kesam 1,5 dl Cottage Cheese 2 dl solsikkefrø, finmalte 1 sesamfrø (Helst med skall) 1 ss fiberhusk (eller...
Krumkaker
Uten vanlig sukker, med deilig smak! Bakt med byggmel og Tagatesse Tagatesse er et søtningsmiddel som smaker som sukker, men har lav GI og dermed mindre innvirkning på blodsukkeret enn vanlig sukker. Det har gode bakeegenskaper, men fordi det er dobbelt så søtt som...
Marsipankake med
fiberrik bunn og fruktfyll Sunn, saftig og veldig god! Nytes i festlig lag med god samvittighet! Min far feiret nylig sin 70-års dag og i den anledning syntes jeg det var på sin plass å lage en kake. Denne gangen falt valget på en klassisk bløtkake med marsipanlokk,...
Restelapper
med banan og ris Lettvint og glutenfritt Søtt uten tilsatt sukker! Har du også lurt på hva du kan bruke rester og mat som nærmer seg utløpsdato til? Typisk er banan som begynner å mørkne eller ris fra middagen i går.Her kombineres de to til en lettvint...
Deilig andepâté med
andelever fra Holte Gård! Nyt en luksusrett med god samvittighet! Høyt innhold av jern, vitamin A og folat! Denne pâtéen ligner i konsistens på foie gras, men er laget av lever fra lykkelige ender vokst opp på Holte Gård. Sitat fra deres...
Eplemuffins
med havre & valnøtter Et sunt, lite mellommåltid – og super som eksamensmat! Lettvint og smakfull hjerneføde! I går ble jeg oppfordret til å kommemed en oppskrift på «eksamensmat»,da tiden nærmer seg for mange førjulseksamener. Disse muffinsene lager du på en...
Homemade energy-bar
This is a receipe specially for my English-speaking friends: Rich in essential fatty acids, dietary fiber, iron, magnesium, zinc, phosphorus, vitamin A & E, this easy-made energy bar makes a healthy and tasteful alternative to the ones you get in the...
«Blodig» veggisburger
med rødbeter og linser. Fiberrike godsaker fulle av antioksidanter! til 4 små burgere eller 2 store 2 rødbeter, ferdig kokt 1 potet, uten skall 1 dl grønne linser, kokes i 5 min. (eller bruk 2 dl ferdig kokte linser) 1/3 purreløk 1 fedd hvitløk 1 ts spisskummen 1 ts...
Flere gode nyheter om probiotika og diabetes!
Melkesyrebakterier kan redusere insulinresistens! Det publiseres stadig mer forskning om viktigheten av balanse i tarmfloraen, og hvordan inntak av gode bakterier kan bedre og forebygge ulike sykdommer og tilstander. Jeg har tidligere skrevet litt om probiotika, hva...
Hjemmelaget kyllingkraft
blir nydelig suppe med kokosmelk, linser, grønnsaker og sopp! Smaken er verdt tiden det tar! Rik på protein, fiber og mineraler! Kyllinglår er en rimelig råvare, som mange bare steker hele og siden kaster beina. Men visste du at kraft kokt på kyllingbein danner...