Blog

Marsipankake med

fiberrik bunn og fruktfyll Sunn, saftig og veldig god! Nytes i festlig lag med god samvittighet! Min far feiret nylig sin 70-års dag og i den anledning syntes jeg det var på sin plass å lage en kake. Denne gangen falt valget på en klassisk bløtkake med marsipanlokk,...

les mer

Restelapper

  med banan og ris Lettvint og glutenfritt Søtt uten tilsatt sukker!   Har du også lurt på hva du kan bruke rester og mat som nærmer seg utløpsdato til?   Typisk er banan som begynner å mørkne eller ris fra middagen i går.Her kombineres de to til en lettvint...

les mer

Deilig andepâté med

  andelever fra Holte Gård! Nyt en luksusrett med god samvittighet!   Høyt innhold av jern, vitamin A og folat!   Denne pâtéen ligner i konsistens på foie gras, men er laget av lever fra lykkelige ender vokst opp på Holte Gård. Sitat fra deres...

les mer

Eplemuffins

  med havre & valnøtter   Et sunt, lite mellommåltid – og super som eksamensmat! Lettvint og smakfull hjerneføde! I går ble jeg oppfordret til å kommemed en oppskrift på «eksamensmat»,da tiden nærmer seg for mange førjulseksamener. Disse muffinsene lager du på en...

les mer

Homemade energy-bar

This is a receipe specially for my English-speaking friends:   Rich in essential fatty acids, dietary fiber, iron, magnesium, zinc, phosphorus, vitamin A & E, this easy-made energy bar makes a healthy and tasteful alternative to the ones you get in the...

les mer

«Blodig» veggisburger

med rødbeter og linser. Fiberrike godsaker fulle av antioksidanter! til 4 små burgere eller 2 store 2 rødbeter, ferdig kokt 1 potet, uten skall 1 dl grønne linser, kokes i 5 min. (eller bruk 2 dl ferdig kokte linser) 1/3 purreløk 1 fedd hvitløk 1 ts spisskummen 1 ts...

les mer

Flere gode nyheter om probiotika og diabetes!

Melkesyrebakterier kan redusere insulinresistens! Det publiseres stadig mer forskning om viktigheten av balanse i tarmfloraen, og hvordan inntak av gode bakterier kan bedre og forebygge ulike sykdommer og tilstander. Jeg har tidligere skrevet litt om probiotika, hva...

les mer

Hjemmelaget kyllingkraft

blir nydelig suppe med kokosmelk, linser, grønnsaker og sopp! Smaken er verdt tiden det tar! Rik på protein, fiber og mineraler! Kyllinglår er en rimelig råvare, som mange bare steker hele og siden kaster beina. Men visste du at kraft kokt på kyllingbein danner...

les mer

Fritert camembert

- gammel klassiker i ny innpakning! Her med glutenfri sesampanering og kreklinggele fra Romstad Gård. Like god som forrett, dessert eller snacks! Proteinrik lavkarbo-rett med fiber, kalsium, jern og vitamin E. 1 liten eller ½ stor camembert, ca. 120 gram (Klem på...

les mer

Avokado: super frukt som gir helsegevinst!

For bedre fordøyelse og hormonbalanse - mot diabetes og høyt blodtrykk! I supper, sauser, salat og smoothie! Avokado er en nydelig og svært anvendelig frukt som opprinnelig kommer fra Mexico. Det gamle indianske navnet på frukten var «ahuacatl», som også betyr...

les mer

Julekrydder

For helse, glede og lyst! Sterke antioksidanter som gir humør og energi! Ingefær, kanel, kardemomme, karve, nellik og allehånde er krydder de fleste av oss forbinder med jul. I brød, kaker, julegløgg og på grøt. For smakens skyld... Disse deilige, varmende krydderne...

les mer

Blåskjell

- for energi og humør, blodtrykk og ledd! Enkelt, sunt og fantastisk godt! God proteinkilde rik på vitamin B12, jern og selen. I tillegg til å være nydelig på smak og utrolig lettvint å tilberede, - er blåskjell en kilde til mange gode næringsstoffer. Vitamin B12 er...

les mer

Sprudlende og helsebringende!

Champagne kan beskytte mot hjerneskade! Vi har lenge hørt at rødvin er bra for hjernen, men de helsemessige virkningene av Champagne har vært mindre omtalt. (bortsett fra de humørbringende...) Rødvin inneholder relativt mye av polyfenoler, en type antioksidanter som...

les mer

Svanhilds JULESPESIAL

(uten utidige kaloriangivelser..:-)) Marsipanbrød 250 g mandler 200 g sukrin melis 1 eggehvite 1 ss Cognac 200 g 70% kakao sjokolade 1 ss Cocosa Mal mandler fint og bland med melis. Bland i eggehvite og cognac. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Smelt sjokoladen forsiktig...

les mer

Vann – også en kilde til stabilt blodsukker

Drikk nok vann hver dag, - det bidrar til å hindre et for høyt blodsukker.   En nylig publisert undersøkelse tar for seg sammenhengen mellom daglig inntak av vann og blodsukkernivå.   Det viste seg at de som drakk en halv liter vann hver dag var mer utsatt...

les mer

Sunt å spise langsomt!

Nytelse i rolig tempo gir helsegevinst! Er du alltid den siste til å spise opp maten din,og føler at alle venter på deg? Nå kan du trygt nyte maten i ditt eget langsomme tempo! En japansk undersøkelse slår fast at det å spise hurtig gir en høyere risiko for å utvikle...

les mer

Sopp – smakfull kilde til helse!

Visste du at sopp kan beskytte mot brystkreft og diabetes? Spesielt viltvoksende sopper er rike på ulike fytokjemikalier som virker som antioksidanter, men soppen du får kjøpt i butikken er også bra for deg! Protein – sopp inneholder lite karbohydrater og fett, men en...

les mer

Bær – billig og sunn nytelse!

Fytokjemikalier - helse og smak! Nå er skogen og mange hager fulle av bær, - så ut å plukk!! Jo flere ulike sorter med forskjellig farge du spiser, jo flere fytokjemikalier får du i deg! Fytokjemikaliene er viktige for plantenes stoffskifte og immunforsvar, og er det...

les mer

Probiotika for frisk hud

Melkesyrebakterier gir bedre hud! For over 70 år siden beskrev 2 dermatologer en mulig sammenheng mellom bakterier i tarmfloraen og depresjon og hudproblemer som acne. En av remediene de beskrev hadde en positiv effekt var bakterier av typen Lactobacillus acidophilus,...

les mer

Mandler mot diabetes

Mandler til frokost senker blodsukkeret - og bidrar til langvarig metthetsfølelse! En amerikansk undersøkelse publisert i januar 2011 tar for seg effekten av å innta mandler til frokost. Nøtter er kjent for å kunne bidra til å forebygge diabetes type 2, og mandler...

les mer
Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.