Blog

Te – for helse og nytelse

Te – for helse og nytelse

"Have a cuppa" Te – en verden av muligheter! Grønn, sort, hvit, rød – te kommer i mange ulike farger og et utall forskjellige smaker. Helsegevinsten av grønn te har fått mye oppmerksomhet, men det er fordeler med å drikke mange andre typer te også. Det vi forbinder...

les mer
Eggpasta – et godt alternativ

Eggpasta – et godt alternativ

Pasta all'uovo   Proteinrik pasta med herlig smak! Lettvint, smakfullt og sunnere enn du tror!   Pasta med egg (Pasta all’uovo) inneholder mer protein enn vanlig tørket pasta. Mange kjenner kun til pasta med egg som fersk pasta, men det finnes flere...

les mer
Mer fisk til folket!

Mer fisk til folket!

Spis mer sjømat i hverdagen! Nyt av fordelene havets goder gir: Omega-3 Vitamin D Sink & Selen Smak!   I min hverdag som kostveileder og kursholder er det en ting jeg brenner spesielt for, og det er at vi alle skal velge mer fisk som en del av vår daglige...

les mer
Kast mindre mat!

Kast mindre mat!

Hvordan kaste mindre? 5 tips for bedre utnyttelse av råvarer   Vi blir stadig påmint at vi bør kaste mindre, - men hvordan får vi til det i en travel hverdag? Noe av det åpenbare er å planlegge handlingen ukentlig, velge mindre plastemballasje og unngå...

les mer
Høstens rotgrønnsaker

Høstens rotgrønnsaker

Fargerike økologiske grønnsaker fra   Bondens Marked     Lørdager med Bondens Marked yrer det av liv rundt Trondheim Torg. Vi er mange som vet å sette pris på kortreiste varer av god kvalitet.   Denne helgen var jeg på jakt etter økologiske...

les mer
Vongole

Vongole

Pasta Vongole Eller den norske varianten: Hjerteskjell Veldig godt og utrolig enkelt!       Mange har som meg latt seg begeistre over den friske, saftige smaken til vongole-skjellene som gjerne serveres med spaghetti i Italia. Norske hjerteskjell er...

les mer
Nyt bærhøsten!

Nyt bærhøsten!

Bær er Gratis matglede I bøtter og spann, med yoghurt, is eller fløte, på pannekaker, i kaker og muffins.     Denne høsten bugner det av bær i skog og hager. Været får i gjort lite med, men hiv på deg støvler og regntøy om det trengs, ta med deg et spann og...

les mer
Oi! Hvilken Matfestival!

Oi! Hvilken Matfestival!

Trøndersk Matfestival 2016   Nydelige råvarer   fra fjell, fjord og jord!       I dag har jeg kost meg på Trøndersk Matfestival, en årlig begivenhet på samme tid som Olavsfestdagene.   Festivalen ble første gang arrangert i 2005 og...

les mer
Matminner fra ferien

Matminner fra ferien

Sjømat Olivenolje Tomater Dessert     Etter nesten 4 uker på reise har jeg samlet noen av de beste matopplevelsene som jeg vil dele med dere. Bildene er fra utvalgte steder i Slovenia og Italia. Felles for alle måltidene er fantastiske råvarer som ble...

les mer
Helt rå blåbærpai

Helt rå blåbærpai

En herlig blanding av de sunneste råvarer! Nytes med god samvittighet i godt selskap! Det er tid for bær, og har du ikke fått anledning til å plukke selv, så er det ingen mangel på tilgang i butikker og på markeder. Så løp, kjøp og lag!   Til en middels stor...

les mer
Matmuffins

Matmuffins

med purre og ost Saftige, proteinrike, glutenfri - og veldig gode. Supert som matpakke og turmat, eller nystekt med tomatsalat!   Til 12-14 stk: 4 egg 1,5 dl kesam 1,5 dl Cottage Cheese 2 dl solsikkefrø, finmalte 1 sesamfrø (Helst med skall) 1 ss fiberhusk (eller...

les mer
Krumkaker

Krumkaker

Uten vanlig sukker, med deilig smak! Bakt med byggmel og Tagatesse Tagatesse er et søtningsmiddel som smaker som sukker, men har lav GI og dermed mindre innvirkning på blodsukkeret enn vanlig sukker. Det har gode bakeegenskaper, men fordi det er dobbelt så søtt som...

les mer
Marsipankake med

Marsipankake med

fiberrik bunn og fruktfyll Sunn, saftig og veldig god! Nytes i festlig lag med god samvittighet! Min far feiret nylig sin 70-års dag og i den anledning syntes jeg det var på sin plass å lage en kake. Denne gangen falt valget på en klassisk bløtkake med marsipanlokk,...

les mer
Restelapper

Restelapper

  med banan og ris Lettvint og glutenfritt Søtt uten tilsatt sukker!   Har du også lurt på hva du kan bruke rester og mat som nærmer seg utløpsdato til?   Typisk er banan som begynner å mørkne eller ris fra middagen i går.Her kombineres de to til en lettvint...

les mer
Deilig andepâté med

Deilig andepâté med

  andelever fra Holte Gård! Nyt en luksusrett med god samvittighet!   Høyt innhold av jern, vitamin A og folat!   Denne pâtéen ligner i konsistens på foie gras, men er laget av lever fra lykkelige ender vokst opp på Holte Gård. Sitat fra deres...

les mer
Eplemuffins

Eplemuffins

  med havre & valnøtter   Et sunt, lite mellommåltid – og super som eksamensmat! Lettvint og smakfull hjerneføde! I går ble jeg oppfordret til å kommemed en oppskrift på «eksamensmat»,da tiden nærmer seg for mange førjulseksamener. Disse muffinsene lager du på en...

les mer
Homemade energy-bar

Homemade energy-bar

This is a receipe specially for my English-speaking friends:   Rich in essential fatty acids, dietary fiber, iron, magnesium, zinc, phosphorus, vitamin A & E, this easy-made energy bar makes a healthy and tasteful alternative to the ones you get in the...

les mer
«Blodig» veggisburger

«Blodig» veggisburger

med rødbeter og linser. Fiberrike godsaker fulle av antioksidanter! til 4 små burgere eller 2 store 2 rødbeter, ferdig kokt 1 potet, uten skall 1 dl grønne linser, kokes i 5 min. (eller bruk 2 dl ferdig kokte linser) 1/3 purreløk 1 fedd hvitløk 1 ts spisskummen 1 ts...

les mer
Flere gode nyheter om probiotika og diabetes!

Flere gode nyheter om probiotika og diabetes!

Melkesyrebakterier kan redusere insulinresistens! Det publiseres stadig mer forskning om viktigheten av balanse i tarmfloraen, og hvordan inntak av gode bakterier kan bedre og forebygge ulike sykdommer og tilstander. Jeg har tidligere skrevet litt om probiotika, hva...

les mer
Hjemmelaget kyllingkraft

Hjemmelaget kyllingkraft

blir nydelig suppe med kokosmelk, linser, grønnsaker og sopp! Smaken er verdt tiden det tar! Rik på protein, fiber og mineraler! Kyllinglår er en rimelig råvare, som mange bare steker hele og siden kaster beina. Men visste du at kraft kokt på kyllingbein danner...

les mer
Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.