Oppskrifter

Stekt breiflabb

Stekt breiflabb

  med wokede grønnsaker Lettvint hverdagsluksus full av vitaminer og mineraler Fersk villfanget breiflabb er å få i butikken nå,og denne godsaken kan vi godt unne oss litt oftere.Anvendelig både til steking, grilling, i gryter og supperog full av gode proteiner,...

les mer
Gulrotscones med mandelmel

Gulrotscones med mandelmel

  Vitaminrike godsaker til frokost eller kveldskos   3 store gulrøtter (ca. 200 gram)2,5 dl mandelmel2,5 dl sammalt spelt 2 ts bakepulver2 dl cultura eller annen syrnet melk, naturell1 ts natron1 egg½ ts kardemomme½ ts kanel1 dl gresskarkjerner Sett stekeovnen på...

les mer
Tomatsuppe på 1-2-3

Tomatsuppe på 1-2-3

  Rimelig, veldig god og sunn hurtigmat! Til 4 personer3 bokser hermetisk tomater, hakkede1 l grønnsaksbuljong, økologisk1 boks creme fraiche1 potte frisk basilikum4 hardkokte egg1-2 ss god kaldpresset olivenolje Typen tomater du velger har en del å si for smak.Her...

les mer
Enkel frokostblanding

Enkel frokostblanding

  med nøtter og rå sjokolade Knallstart på dagen med mye protein, fettsyrer, vitaminer og mineraler! Denne frokostblandingen har jeg brukt på flere kurs,og den har uten unntak blitt svært populær og borte på et blunk.Både smaken og næringsinnholdet er gode argumenter...

les mer
Thai-wok med

Thai-wok med

  reker og mango! Fargerik hurtigmat full av smak og vitaminer! 4 fedd hvitløk1 bit frisk ingefær, ca. 4 cm1 rødløk4 stk vårløk1 potte frisk koriander50 g cashewnøtter1 mango150 gram pillede reker3 ss Cocosa eller annet kaldpresset kokosfett2 dl kokosmelk1 ts grønn...

les mer
Andebryst med stekte plommer

Andebryst med stekte plommer

  Herlig høstmat full av antioksidanter! Nå er plommene på sitt beste, og selv om jeg elskerå spise dem som de er, egner de seg også godt somtilbehør til ulike retter. Her har jeg stekt dem sammenmed noen få minitomater og til slutt tilsatt litt balsamikoeddik.Sødmen...

les mer
Omelett med sopp

Omelett med sopp

  - og en ørliten dæsj trøffelolje Lettvint og utrolig godt! Full av proteiner, kalium og vitamin A. Nå er det tid for sopp, og selv om du hverken har tid eller kunnskap tilå gå på sopptur, så har de fleste matbutikkene gode sopper til salgs.Om du kan, velg gjerne...

les mer
Urtebakt lysing med

Urtebakt lysing med

  ristet søtpotet og tomatsalat Saftig fisk med smakfullt tilbehør rikt på vitaminer og mineraler. Søtpotet er en fargerik slektning av poteten,med lavere GI og høyt innhold av betakaroten,fiber og antioksidanter.Også smaker den herlig, både bakt, kokt, stekt og som...

les mer
Eplechutney med indisk vri

Eplechutney med indisk vri

  Nydelig tilbehør til fugl, vilt og vegetar! Høst er tid for epler og snart bugner det over av norske, syrlige epler i butikker og hager. Epler er fulle av fiber, antioksidanter og fruktsyrer, har en gunstigpåvirkning på kolesterolet og beskytter mot hjerte og...

les mer
Biff stroganoff

Biff stroganoff

  Herlig kjøttgryte med kraftig smak - her med hjemmelaget potetmos! Denne retten sies å være oppkalt etter grev Alexander Stroganov,som ble tannløs på sine elder dager og derfor måtte ha kjøttet skjært istrimler. Imidlertid brukes oftest velhengt kjøtt, gjerne...

les mer
«Tonight or Never»

«Tonight or Never»

  Frisk ingefærdrikk med inspirasjon fra Monte Carlo Sommeren har bydd på mange morsomme smaksopplevelser, og på en bar i Monte Carlo traff vi en fargerik barkeeper som insisterte på at vi skulle smake på noe han kalte «Tonight or Never». Det var en frisk og sterk...

les mer
Deilig sommerterte

Deilig sommerterte

  med jordbær - glutenfri og med lite sukker og laktose! Nå er det sesong for bær og de norske bærene er rike på smak, antioksidanter og kalium. Her har jeg brukt jordbær, men den blir minst like god med bringebær eller blåbær. Prøv deg frem og finn den typen frukt...

les mer
«Blodig» veggisburger

«Blodig» veggisburger

med rødbeter og linser. Fiberrike godsaker fulle av antioksidanter! til 4 små burgere eller 2 store 2 rødbeter, ferdig kokt 1 potet, uten skall 1 dl grønne linser, kokes i 5 min. (eller bruk 2 dl ferdig kokte linser) 1/3 purreløk 1 fedd hvitløk 1 ts spisskummen 1 ts...

les mer
Vichyssoise – kald potet og purresuppe

Vichyssoise – kald potet og purresuppe

Vichyssoise – kald potet og purresuppe Fransk/Amerikansk klassiker Rimelig mat som er snill med magen!   Franskmenn hevder hardnakket at denne fløyelsmyke, deilige suppen er deres oppfinnelse, men det amerikanske stjernekokken Julia Child insisterte på at suppen...

les mer
Coq au Vin

Coq au Vin

- Slakt hanen i god tid! Server en gammel klassiker i gode venners lag! I min mormors gamle kokebok fra 1928 står det følgende under overskriften Coq au Vin: «Slakt hanen i god tid» … Noe til ettertanke i dagens samfunn med vakuumpakket plastmat. Heldigvis slipper vi...

les mer
Kikertgryte med chorizo

Kikertgryte med chorizo

Smakfullt og fargerikt alternativ til lapskaus Bruk det du har av grønnsaker! Her har jeg brukt økologisk chorizo, men du kan godt bruke annen krydret pølse, eller gjøre den helt vegetarisk. Kikertene jeg bruker er bløtlagt over natten i kaldt vann, som helles av før...

les mer
Biscotti med mandler

Biscotti med mandler

Fiberrike godsaker til kaffe, te - eller til et glass dessertvin! Også nydelig til is! Her bakt med mandelmel, sammalt spelt, palmesukker og en liten dæsj hasselnøttlikør!   Navnet Biscotti stammer fra Italia og betyr stekt 2 ganger (bi). Til ca. 40 stk: 200 g...

les mer
Fylt paprika

Fylt paprika

med tunfisk- og avokadokrem Deilig, lettvint tapasrett! Uten melk og egg! Proteiner, vitaminer og gode fettsyrer! 4 grønne paprikaer (eller røde) 2 avokadoer 1 boks tunfisk i vann, ca. 100 g tunfisk ½ rødløk 1 lime 1 dl god olivenolje, ekstra jomfru Litt urtesalt...

les mer
Grillet klippfisk med

Grillet klippfisk med

Papaya- og tomatsalsa Fargerikt og smakfullt samspill rikt på proteiner og fytokjemikalier! På øya Tustna på Nordmøre ligger Strømsholm fiskeindustri. Her har det vært produsert klippfisk siden tidenes morgen, og det er fisken herfra jeg foretrekker. I helga var jeg...

les mer
Kremet fullkornspasta

Kremet fullkornspasta

med stangselleri, sopp og grønn paprika Enkel, grønn hverdagsmat! Til 2 porsjoner: 150 g sopp 2 stilker stangselleri 1/3 purre 1 grønn paprika 25 g smør 2 ss olivenolje 1-2 ts urtesalt 2 dl vin 1 dl creme fraiche 40 g parmesan Svart pepper Frisk timian Babyspinat 120...

les mer
Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.